APSOCECAT lidera projecte europeu de sordceguesa

23/07/2012. APSOCECAT lidera projecte europeu de sordceguesa. El projecte ha estat aprovat aquest mes de juliol per la Direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, dins el seu Programa d’Aprenentatge Permanent (PAP), i engloba catorze organitzacions de sordceguesa provinents de tretze Estats de la Unió Europea.

A més d’Espanya (representada per APSOCECAT), hi participen el Regne Unit (que aporta dues institucions), França, Dinamarca, Àustria, Portugal, Països Baixos, Lituània, Finlàndia, Eslovàquia, Hongria, Romania i Croàcia. D’entre aquestes associacions, les que pertanyen a Estats del nord d’Europa estan considerades actualment com les punteres a nivell mundial pel que fa al tractament d’aquesta discapacitat, que no ha assolit un reconeixement com a discapacitat individualitzada fins a la dècada passada en molts d’aquests Estats.

Projecte europeu de sordceguesa

Durant els dos anys previstos per a la implementació d’aquest projecte, en els què s’aniran generant els materials a base d’indicadors, enquestes, informes nacionals, etc., estan previstes una sèrie de trobades englobant totes les associacions implicades, que es clouran amb el gran congrés a Barcelona el 2014.

La sordceguesa és una discapacitat única producte de la pèrdua conjunta de la capacitat visual i de l’auditiva. Com a tal està prevista en la Llei 27/2007, de 23 d’octubre, per la qual es reconeixen les llengües de signes espanyoles i es regulen els mitjans de suport a la comunicació oral de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues. Encara que no existeix un cens d’aquest col·lectiu, estimacions de l’entorn indiquen que a Espanya hi podria haver més de 18.000 persones afectades per aquesta discapacitat.

 

La salud fuerte es el resultado de una ​​nutrición adecuada y estilo de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratar diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre Comprar Kamagra Online? Otra ​​pregunta que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar en cuenta medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexual que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedio normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el envase que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura ​​ambiente.

2017-01-16T13:04:15+00:00 23 Jul, 2012|Notícies|