Activitats d’estiu: Ens hem anat de Colònies 2012!

09/09/2012. Ens hem anat de Colònies 2012! Enguany l’Apsocecat ha pogut fer realitat les Colònies d’estiu, un dels programes del qual gaudeixen tant les famílies com les persones amb sordceguesa. Es tracta d’una escapada d’una setmana de durada en què els participants es queden a càrrec del nostre equip de mediadors amb la finalitat que les seves famílies puguin gaudir d’uns dies d’autèntic descans. En aquesta ocasió hem anat a Ca’n Oriol (Rubí) del 3 al 9 de setembre.

A l’Apsocecat tenim molt clar que el més important és que aquests dies en què els participants es troben separats del seu entorn habitual no els en siguin traumàtics. Superat aquest primer esglaó, l’objectiu és treballar les seves habilitats d’autonomia i comunicació mentre fan uns dies de vacances. L’abordatge es fa amb activitats específiques adaptades a les seves circumstàncies i a les capacitats individuals.

Colònies 2012

En paraules d’en Xavier Capdevila, un dels coordinadors juntament amb l’Aroha, no es tracta d’un programa d’entreteniment sinó d’una agenda pensada per promoure la participació activa dels joves amb sordceguesa. Fer i desfer l’equipatge, elaborar un pastís o pelar i tallar la fruita per al berenar, o un taller d’herbes aromàtiques, a més de passejos i estades a la piscina, són algunes de les activitats programades durant la setmana. Tot un seguit d’accions d’estimulació i comunicació orientat a facilitar la connexió amb l’entorn, a exercitar la capacitat de decisió i a fomentar la incorporació d’hàbits per a la vida diària.

No és fàcil aconseguir aquest propòsit. Durant aquest tipus d’activitat la ràtio d’un intèrpret mediador per cada usuari es dispara a dos intèrprets, tenint en compte que es tracta d’un acompanyament de 24 hores durant set dies. Una feina de gran implicació emocional, en la qual cada minut és tan important com el següent. També hi col·laboren dues persones de suport per tal de garantir que tot estigui a punt.

La Patricia, en Xavi, en Roger, la Marta, la Rosario, l’Alba, la Paula, la Sara, la Rocío, la Núria, a més d’en Xavi i l’Aroha són part de l’equip que ha fet possible posar en marxa aquestes Colònies. La seva implicació i dedicació, gairebé maternal, en l’acompanyament, suport i cura dels joves porta a pensar en un món a part. Un món que no és pas el de la sordceguesa ni el de la no-discapacitat, sinó el de l’espai infinit on es troben la sensibilitat, la tenacitat i l’esperança de fer del món un lloc menys hostil per als que tenen capacitats diferents.

Les Colònies Apsocecat 2012 han estat possibles gràcies a l’aportació econòmica rebuda de la Fundació Catalunya Caixa.

La salud fuerte es el resultado de una ​​nutrición adecuada y estilo de vida de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratar diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre Comprar Kamagra Online? Otra ​​pregunta que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexualmente que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedios caseros normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el envase que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura medio ambiente.

2017-01-16T13:22:35+00:00 9 Sep, 2012|Notícies|