Lliurament Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana

Ricard López, president de l’APSOCECAT ha estat convidat com a membre del jurat

El lliurament de la primera edició del Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana, de reconeixement de persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la Llengua de Signes Catalana, va tenir lloc el dimecres 3 de juny, al Palau de la Generalitat. L’acte ha estar presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell i ha comptat amb la participació de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa i del president de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA), Antonio Martínez.

En la categoria persones va ser guardonat Joan Frigola Masclans, en reconeixement a una excepcional trajectòria docent en l’ensenyament de la LSC. En la categoria entitats, el premi va recaure sobre l’Escola Tres Pins, un centre reconegut pel seu projecte educatiu bilingüe català-LSC. El premi a les iniciatives va ser atorgat a Webvisual, un novador projecte de televisió per internet para la comunitat sorda què ràpidament ha escalat posicions.

Els participants, autoritats, premiats i convidats, van destacar la importància de la Llengua de Signes Catalana com un dret fonamental de la comunitat sorda i un patrimoni cultural català. L’evolució de la lluita per la seva defensa es va mostrar en el documental “Amb les mans”, on diferents protagonistes del moviment expliquen com s’han conquerit les fites actuals d’una llengua amb uns 30.000 usuaris estimats.

El dia de l’acte, 3 de juny es van celebrar cinc anys de l’entrada en vigor la Llei 17/2013 de la Llengua de Signes Catalana. El premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana té caràcter biennal i s’atorga en tres categories: a una persona signant per la seva trajectòria, a una entitat i a una iniciativa de foment de la Llengua de Signes Catalana.

 

La salud fuerte es el resultado de una comida adecuada y estilo de vida de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratar diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre Comprar Kamagra Online? Otra cuestión que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar en cuenta medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexual que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedio normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el ​​recipiente que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura ​​ambiente.

2017-01-10T12:09:07+00:00 4 Jun, 2015|Notícies|