Professionals finlandesos visiten Catalunya per conèixer models assistencials

L’APSOCECAT ha estat organitzadora del programa d’intercanvi d’experiències sobre bones pràctiques en l’àmbit de la discapacitat

Professionals finlandesos visiten Catalunya. Representants d’agències finlandeses d’atenció a la discapacitat han visitat Catalunya els dies 6 i 7 de maig amb l’objectiu de conèixer el treball de centres amb reconeguts models d’excel·lència. Les agències visitants són la Federació Municipal Vaalijala i la Fundació per a persones intel·lectualment discapacitades de la regió de Savo (SAVAS). Unes 25 persones en formaven el grup.

La visita ha estat organitzada per l’APSOCECAT i va tenir com a destinacions tres centres singulars i de reconegudes bones pràctiques. La primera parada va ser la Associació Sant Tomàs, a Vic, una entitat dedicada a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la comarca d’Osona. Els visitants van poder veure de primera mà el funcionament del servei  de cerca de feina “Eina”, així com el centre de treball TAC Osona, on van poder comprovar la integració laboral de persones amb discapacitat al servei de bugaderia i cuina.

La segona entitat va ser la Fundació AMPANS, a Manresa, on els visitants van recórrer les instal·lacions del centre ocupacional La Llum, a Santpedor, així com l’escola Jeroni de Moragas, un dels més importants recursos en educació especial a Catalunya, així com els diferents centres residencials i el Jardí.

El dia 7, el grup va visitar la Fundació Ave Maria, a Sitges, una  entitat dedicada a l’atenció de persones amb dependència i amb una interessant xarxa assistencial que inclou l’Entitat d’incapacitació Garraf Legal i l’Institut de Robòtica per a la dependència.

La seu de l’APSOCECAT va acollir la sessió final de presentació dels models assistencials a Finlàndia i a Catalunya. Per la part finlandesa van intervenir Jouko Hämäläinen, director de la Fundació SAVAS i Ilkka Jokinen, gerent de la Federació Municipal Vaalijala.

Per la part catalana van participar Roger Cuscó, cap de Serveis de Programes sectorials de la Generalitat, Josep A. Domínguez, cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, Assumpta Soler, coordinadora de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. En representació de les associacions visitades van intervenir Ricard Aceves, gerent de la Fundació Sant Tomàs, Pere Rueda, director de planificació de la Fundació AMPANS, i Laia Anguera per la Fundació Ave Maria. Xavier Capdevila i Alba Camprodon, psicòlegs de l’APSOCECAT, va fer una petita presentació dels projectes que desenvolupa l’associació en l’atenció a les persones amb sordceguesa.

Els professionals finlandesos visiten Catalunya van comentar la bona qualitat dels centres visitats així com les dificultats que enfronta el seu model i com les pràctiques a Calalunya poden servir per trobar-ne noves solucions. La sessió va donar peu per a potencials oportunitats de col·laboració en xarxa.

 

La salud fuerte es el resultado de una comida adecuada y estilo de vida de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratar diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre todo Comprar Kamagra Online? Otra ​​pregunta que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar en cuenta medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexualidad que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedios caseros normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el ​​recipiente que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura ​​ambiente.

2017-01-10T12:11:28+00:00 7 May, 2015|Notícies|