Intensa setmana de visibilitat per la sordceguesa 2015

Activitats pròpies i sectorials es van desenvolupar per donar visibilitat a la pèrdua visual i auditiva combinada. 38.000 persones a Catalunya poden tenir sordceguesa. Setmana de visibilitat per la sordceguesa 2015

28/06/2015. Setmana de visibilitat per la sordceguesa. Del 21 al 27 de juny es va celebrar la Setmana de conscienciació de la sordceguesa amb una complerta programació. Les activitats van estar adreçades a diferents tipus de públic per tal de donar la màxima difusió a una discapacitat encara poc coneguda.

El diumenge 21 va tenir lloc un concert de cambra amb la coral GAC, a la capella de Sant Josep Oriol. Els intèrprets van oferir un preciós concert del segle d’or de la música espanyola que va estar un luxe per al públic.

Les activitats van continuar amb el cinefòrum “El planeta dels cargols” (2011), del director sud-coreà Seung-Jun Yi, que narra el dia a dia d’una parella, ell amb sordceguesa i ella amb una discapacitat física. Amb la participació de Dolors Torres, psicòloga de la Fundació Catalana Síndrome de Down i membre del Grup de treball psicologia i discapacitat del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, els assistents van realitzar una sèrie de reflexions sobre la vida amb discapacitat i la necessitat de desenvolupar habilitats complementàries i vincles emocionals per a sortir endavant. També es van atendre preguntes específiques sobre la sordceguesa.

Setmana de visibilitat per la sordceguesa 2015

Finalment, el dissabte 27, Dia de la sordceguesa, es va realitzar a la seu de la DT ONCE l’acte oficial i institucional de les organitzacions, amb la participació de l’ONCE Catalunya, ASOCIDECAT, APSOCECAT, FESOCA, FOAPS. Carme Canela, directora de Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona, va estar present en representació de la consellera Neus Munté. A la seva intervenció Ricard López, president de l’APSOCECAT, va destacar els programes que l’entitat desenvolupa per atendre el col·lectiu, amb especial èmfasi en els projectes de vida independent i de places de residència amb el suport de mediadors.

A l’acte també va intervenir Estíbaliz García, una persona molt activa que va explicar la seva experiència amb la sordceguesa i va animar a les persones en la seva situació a buscar les ajudes necessàries per enfrontar els reptes que se’n deriven. En acabar l’APSOCECAT va oferir la possibilitat a les persones sordcegues de fer un tour en Harley Davidson.

L’APSOCECAT es sent satisfeta de l’esforç de les organitzacions, així com de la participació i la visibilitat aconseguida. Petits èxits que continuen sumant als 15 anys de trajectòria.

La salud fuerte es el resultado de una alimento adecuada y estilo de vida de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratare diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre todo Comprar Kamagra Online? Otra ​​pregunta que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar una decisión medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexual que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedio normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el contenedor que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura medio ambiente.

2017-01-13T09:05:14+00:00 28 Jun, 2015|Notícies|