Presentació “Vida independent” en el Dia de la Sordceguesa

El programa promou la desinstitucionalització de persones adultes amb sordceguesa en pisos d’ús individual i compta amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Dia de la Sordceguesa

29/06/2016. Dia de la Sordceguesa. L’APSOCECAT ha volgut celebrar el Dia Internacional de la Sordceguesa amb la presentació del programa “Vida independent per a persones amb sordceguesa”. L’acte es va realitzar el dia 28 de juny, a la seu de l’associació, i va comptar amb la assistència d’autoritats, professionals, voluntaris, persones amb sordceguesa, familiars i amics.

Alba Camprodon, coordinadora del programa, va explicar que la proposta va néixer de la mà de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), de l’Ajuntament de Barcelona, que va proposar el desenvolupament d’un servei que pogués acollir una persona adulta amb sordceguesa institucionalitzada, però amb bon nivell d‘autonomia. Aquest va ser l’inici d’un programa que hores d’ara compta amb dos usuaris vivint en pisos d’ús individual, amb el suport d’un equip de mediadors 24×7.

Óscar Gordo, un dels usuaris, va narrar als assistents la experiència d’enfrontar el canvi al nou lloc que ara és la seva llar, i va explicar que considerava el programa “molt recomanable”. L’Óscar, que porta un implant coclear que li permet un cert grau d’audició i comunicar-se oralment, per primer cop viu tot sol, la qual cosa representa un guany de llibertat, però també reptes com encarregar-se de les tasques domèstiques i aprendre a decidir sobre aspectes que abans mai s’havia plantejat.

A l’acte van intervenir Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Laia Ortiz, tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Llop, representant de la Diputació de Barcelona, i Antonio Martínez, president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). Tots van dedicar paraules de reconeixement a la tasca de l’APSOCECAT.

Ricard López, president de l’APSOCECAT i de la FESOCE va incidir en la necessitat de avançar en mesures d’accessibilitat sensorial, així com en solucions residencials adaptades a persones amb sordceguesa amb diferents graus d’autonomia. López va dir que aquest programa és un model ideal per a persones amb bona autonomia però que les administracions no poden ignorar que hi ha persones amb sordceguesa que necessiten suport permanent i per les quals no existeix cap mena de recurs residencial a Catalunya.

En acabar les persones amb sordceguesa van gaudir l’experiència d’un breu tour en Harley Davidson cortesia d’un grup d’aficionats a les customs.

La salud fuerte es el resultado de una ​​nutrición adecuada y estilo de vida de vida. ¿Cómo puede remedios hels up? Ciertos medicamentos se utilizan generalmente para tratar diversos tipos de infecciones bacterianas, como neumonía e infecciones de la nariz. Los trastornos sexuales más comunes en los hombres son la disfunción eréctil y los trastornos de la eyaculación. Temas como http://kamagra-online24.com/es/ son muy populares para el año pasado. ¿Qué debe considerar sobre Comprar Kamagra Online? Otra ​​pregunta que vamos a hacer es kamagra spain. Si necesita tomar medicamentos recetados, pídale a su terapeuta sexualidad que chequee sus niveles de testosterona antes. Muchos pacientes que usan este remedio normalmente no tienen efectos secundarios Kamagra. Mantenga este medicamento en el envase que entró, de espesor cerrado. Por ejemplo, los medicamentos líquidos de preferencia deben mantenerse en el lugar fresco, pero pueden almacenarse a temperatura ​​ambiente.

2017-01-19T12:15:37+00:00 29 Jun, 2016|Notícies|