Guia sordceguesa i COVID19

Coberta Guia sordceguesa i covid19 Què fer si ingressa una persona amb sordceguesa

Què fer si ingressa una persona amb sordceguesa?

Aquesta guia és un producte elaborat en col·laboració amb la FESOCE i que té la intenció de facilitar la feina del personal sanitari en qualsevol situació hospitalària amb una persona amb sordceguesa. A més, és molt oportuna durant el COVID19. Es tracta d’un material senzill, fàcil de llegir i amb descàrrega gratuïta.

Si qualsevol situació d’emergència hospitalària és complexa, les que involucren a una persona sordcega afegeixen el repte de la comunicació. Sorgeix llavors el raonable dubte: com aconseguiré comunicar-m’hi?.

Aquesta guia conté algunes claus que t’ajudaran a fer-lo inclús si mai no has tractat amb una persona sorda o sordcega. Et permetrà, a més, entendre algunes de les seves reaccions o respostes no verbals.

La Guia Sordceguesa i COVID19 – Què fer si ingressa una persona amb sordceguesa? és un material d’ús pràctic per a situacions medico-sanitàries. La finalitat és proporcionar pautes bàsiques d’interacció. Et serà útil en el cas d’haver de comunicar-te amb una persona sordcega en absència d’un cuidador o mediador.

.

Què trobaré a la Guia Sordceguesa i COVID19?

Un aspecte especialment valuós de la guia és la tècnica de la comunicació en llengua de signes recolzada. En aquesta, l’emissor agafa les mans del receptor per sota, per així configurar els signes. Una tècnica d’ampli ús entre les persones sordcegues i molt necessària en aquest context.

Per tal de facilitar l’adopció i l’ús dels signes, la guia s’acompanya d’un llistat de vídeos on una intèrpret mostra com realitzar alguns signes bàsics en llengua de signes catalana (LSC).

.

Trobaràs a la guia els següents signes:

El teu esforç en comunicar-te es veurà ràpidament recompensat. La resposta natural de la persona serà de relaxar-se. Entendrà el context de les atencions estarà més disposada a col·laborar en les proves i tractaments que li hagis d’aplicar.

Per la teva part, tindràs una especial satisfacció per haver implementat unes bones pràctiques d’accessibilitat comunicativa.

Vine! Ja pots descarregar-la i posar-te a practicar. No t’oblidis de compartir!

.

T'ha agradat? Comparteix!!