Barcelona, 14 de març de 2024 – L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) ha celebrat el 25è aniversari de l’entitat entre usuaris, treballadors, membres destacats, famílies i autoritats polítiques.

L’acte commemoratiu celebrat el dia 13 de març a l’Auditori de les Cotxeres de Sants, ha estat presentat pel Director i presentador dels Telenotícies Migdia i Vespre del cap de setmana a TV3, Ramón Pellicer, i ha reunit a totes les persones que formen o han format part de l’entitat durant els seus 25 anys, entre ells alguns usuaris actuals de l’associació, que han seguit l’acte mitjançant un mediador comunicatiu.

Les autoritats polítiques convidades, la Sra. Marta Obdúlia, Gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Sr. Josep Muñoz Luque, Gerent de Serveis Socials de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat i la Sra. Marta Segura, Directora General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, han coincidit en felicitar a l’entitat en el seu 25è aniversari i fer un reconeixement a tots els tècnics i voluntaris que treballen a APSOCECAT, així com a fer patent el compromís de les institucions de continuar al costat de l’associació per defensar els drets de les persones amb sordceguesa.

El president d’APSOCECAT, Ricard López, també ha fet un discurs on ha recordat totes les persones que han fet possible els 25 anys d’APSOCECAT: “Sense la vostra dedicació, res d’això hauria estat possible. Cada petit pas que hem pres junts ha contribuït a fer d’APSOCECAT el que és avui.”

També, ha declarat que APSOCECAT s’enfronta a molts reptes en els seus projectes de futur: “Tenim entre mans molts projectes, entre ells, la campanya “Connectem Cors” amb la qual, estic segur, regalarem milers de bastons de caramel i arribarem a visibilitzar la sordceguesa i el bastó blanc i vermell a tots els comerços de Catalunya. O el projecte de malalties minoritàries, en què hem detectat que més de 80 malalties podrien causar sordceguesa i ara la nostra missió és fer que metges, famílies i professionals tinguin eines per detectar aquests casos i oferir un servei adequat a les persones sordcegues”.

L’acte també ha servit per reconèixer la feina d’algunes de les persones que han col·laborat amb APSOCECAT durant aquests 25 anys, a qui se’ls ha premiat amb una “Deafblind Shape” una peça, dissenyada per l’artista Guido Dettoni, que està feta per admirar-la amb el tacte, té forma de cara sense ull ni orella i representa de forma visual i tàctil la sordceguesa. Els premiats han estat: Carlos García, Premi a la seva dedicació i implicació amb l’entitat; Agustí Vilar i Josep Bernaus, Premis d’Ambaixadors d’APSOCECAT; Lola Hernández i Ramón Pellicer, Premis per la labor de visibilització de la sordceguesa, pel programa “En Lengua de Signos” i “Entre Línies” de TV3.

Finalment, els membres d’APSOCECAT han bufat les espelmes i han brindat pels 25 anys de l’associació i l’acte ha conclòs amb un còctel, en el que els convidats han pogut participar en un taller de sensibilització sobre la sordceguesa i col·laborar a la campanya de recaptació de fons “Connectem Cors”.

 

Sobre APSOCECAT:

L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) és una entitat que, durant 25 anys, ha treballat incansablement per garantir els drets i millorar el benestar de les persones amb sordceguesa i les seves famílies a través de projectes, serveis i activitats. Amb valors com el reconeixement de la diversitat, l’enfocament multidisciplinari i la promoció de la inclusió social, APSOCECAT continua sent un referent en la defensa dels interessos de les persones sordcegues.

 

Per a més informació i entrevistes, si us plau, contacteu amb Júlia Pladellorens a l’email julia@apsocecat.org o al telèfon 93 331 73 66.