L’ Hort d’en Queni

Logo Hort d'en Queni

Hort urbà i Centre d’interpretació de la sordceguesa

L’Hort d’en Queni, el cargol “Que Ni hi veu ni hi sent” és un projecte de l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa – APSOCECAT que sorgeix amb la idea de crear un espai d’inclusió per a les persones amb sordceguesa, a l’hora que de visibilitat i sensibilització de la societat. Un projecte en comú per a la col·laboració i la integració de la comunitat amb l’entorn de les discapacitats sensorials.

El solar, de 600 m2 útils, és una cessió de l’Ajuntament de Barcelona dins la segona convocatòria del Pla Buits. Compta amb taules per al conreu d’hortalisses i plantes aromàtiques, destinades a la realització de tallers per a persones amb sordceguesa. Un lloc per oferir oportunitats d’interacció social i amb l’entorn.

Banner del III Concurs Hort Queni , clica per accedir a la web del concurs

L’espai s’obre també a aquelles persones que vulguin fer voluntariat, donant suport en les activitats amb els usuaris. Els veïns estan convidats a participar en les activitats programades i a conèixer de primera mà com es viu amb la pèrdua dels dos sentits principals: la visió i l’audició.

A L’Hort d’en Queni també està projectada la creació d’un Àrea multisensorial amb materials interactius que permeti la immersió en l’ús dels sentits.

.

La inauguració oficial de l’hort es va celebrar el dia 30 de novembre de 2017, coincidint amb l’estrena del Mural dels Sentits, una colorida obra col·laboració del Col·lectiu d’Artistes de Sants. També va ser de gran ajut la participació del grup de voluntaris de l’empresa Firmerich, que juntament amb l’esforç dels voluntaris i hortolans, va permetre la tan desitjada posada a punt de l’espai del cargol.

Projectes Hort d'en Queni
Projectes Hort d'en Queni
Hort d'en Queni
Hort d'en Queni
Projectes Hort d'en Queni

Fotografíes: David Cucalón, Nini Lamira

Vols saber-ne més?

Ubicació i horaris:

Horaris

  • Matí: de dilluns a dijous de 10 h. a 12 h. Divendres tancat.
  • Tarda: dimarts i dijous de 16 a 18 h. Dilluns, dimecres i divendres tancat.

Si us plau, tingueu en comptes que aquest horari es manté gràcies a la col·laboració d’un equip de voluntaris i que pot tenir imprevistos. Per tenir la certesa que l’hort estará obert per a la vostra visita, recomanem fer una reserva, bé pel formulari de contacte o per teléfon al 93 331 73 66.

Activitats i visites programades: Veure l’agenda

Informació: Contacta’ns

Vols fer-te voluntari de l’Hort d’en Queni? Apunta-t’hi

Vols apropar-t’hi?

 

Amb la col·laboració de:

Logo Obra social la Caixa
Logo Blue Owl
Logo Blue Owl