Biblioteca

Biblioteca

Biblioteca Anne Sullivan

La Biblioteca de l’APSOCECAT, tot i ser modesta, possiblement sigui el més gran centre documental especialitzat en sordceguesa a España. La majoria dels llibres estan escrits en anglès, però també n’hi ha en altres llengües, com ara francés e italià.

La biblioteca és producte de un treball continuat de l’APSOCECAT per recopilar, adquirir, classificar i traduir la documentació trobada arreu el món en l’àmbit de la sordceguesa.

Es pot consultar físicament a les nostres instal·lacions, on tindreu un espai adequat a l’estudi, que podeu visitar amb freqüència.

Contacta per demanar una visita

Anne Sullivan

La biblioteca fa un reconeixement a AnneSullivan (1866-1936). Filla d’una família d’emigrants irlandesos de Massachusetts, EE UU, va viure amb un deteriorament progressiu de la vista provocat pel tracoma, motivo pel qual va rebre educació especial a la Perkins School for the Blind. Va ser una estudiante exemplar, acabant els estudis amb honors. Dedicà la seva vida a servir com a mestra.

El 1887 va ser seleccionada per educar la Helen Keller, una nena sordcega a la que va ensenyar a comunicar-se fent servir la llengua de signes, també a llegir i a escriure. Més endavant la Helen també va conseguir un cert grau de parla oral. Totes les fites de la Helen d’alguna manera van estar acompanyades i guiades per l’Anne. Van desenvolupar un molt estret vincle d’amistat.

Morí als 70 anys, sent un refent per als professionals de la sordceguesa i una inspiració a treballar encara que la causa sembli impossible.