21/05/2018

L’APSOCECAT va celebrar l’assemblea general ordinària el passat dia 12 de maig, a la seu de l’associació. Els assistents van aprovar l’informe del president i la memòria econòmica 2017, on es va fer palès l’impacte del finançament privat, com va ser l’aportació de La Caixa de Pensions, per un import de 14.322 €, en l’augment notable de les hores d’atenció a usuaris el 2017 (+14%).

Més detinguda va ser la part dedicada als projectes i subvencions 2018.  Les famílies continuen reclamant propostes residencials adequades a les necessitats específiques de cada usuari. En aquest sentit, es va comentar la ronda de contactes que s’està portant a terme amb diferents ajuntaments, amb la finalitat d’explorar la disponibilitat d’algun local que pugui ser destinat a residència per a persones amb sordceguesa. Uns esforços amb resultats incipients però que podrien donar fruits en un futur desitjablement proper.

En aquesta línia es va parlar igualment del conveni, encara per signar, amb la Residència Geriàtrica Benviure, on ja atenen cinc casos de persones amb sordceguesa sòcies de l’APSOCECAT, amb bons resultats. Aquests usuaris gaudeixen a més d’escapades quinzenals a l’Hort d’en Queni, una activitat anomenada “Dimarts d’Hort” que els ve molt bé com a espai de socialització i vinculació amb la natura.

Per la part financera, el president va explicar la denegació de dos subvencions privades, situació que fa necessària l’activació de vies alternatives de finançament amb notable urgència, a fi de poder mantenir la quantitat d’hores de servei  l’alçada de l’any recentment tancat.

Veure la Memòria d’activitats 2017