31/03/2022

Imatge del Cartell del III Concurs Hort d'en Queni on s'hi pot llegir: Presenta el teu relat entre el 31 de març i el 31 de maig i Modalitat escrita i en Llengua de Signes

Després de dues edicions exitoses, l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa convoca la III Edició del Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni, enguany amb la suma d’una professora de Llengua de Signes Catalana del Grau de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra al jurat del concurs. La presentació de relats estarà oberta des del 31 de març i fins al 31 de maig. – Prorrogat fins al 5 de juny!

APSOCECAT convoca una nova edició del concurs amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana, estimular la creació literària, el compromís cívic i el coneixement i visibilització de la discapacitat i la sordceguesa. A més, també és una oportunitat per a la col·laboració amb organitzacions del barri de Sants, on es troba l’Hort d’en Queni, l’hort urbà que dinamitza l’associació a través d’un grup de voluntariat i on es realitzen diverses activitats tant amb persones amb sordceguesa de l’entitat com obertes al públic general, com la celebració del Dia Internacional de la Sordceguesa.

El jurat que escollirà les propostes premiades estarà format per Agustí Vilar, soci d’APSOCECAT, Montse Jimenez del Col·lectiu d’Artistes de Sants, una treballadora de la Biblioteca Vapor Vell (pendent de confirmació) i enguany, per primer cop, es comptarà amb la Delfina Aliaga professora de Llengua de Signes de la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra. En la tercera edició es compta de nou amb la col·laboració de l’Economat Social, una cooperativa de treball dedicada a proveir de productes ecològics i de proximitat, que facilitarà els premis per a les persones guanyadores, que consistiran en una cistella de productes ecològics i descomptes a la botiga per a les mencions especials del jurat.

Qualsevol persona física sense límit d’edat pot presentar la seva història, de temàtica entorn la discapacitat i/o la sordceguesa. Cada persona participant podrà presentar un sol treball original (conte o narració curta) en qualsevol de les dues modalitats: llengua escrita (màxim 5 pàgines, català o castellà) o llengua de signes (màxim 5 minuts).

El lliurament de premis es realitzarà durant la Setmana Internacional de la Sordceguesa, del 21 al 27 de juny, a l’Hort d’en Queni, l’espai que dóna nom al concurs. Per a més informació, es pot consultar el document de bases de participació o la pàgina del Concurs de Narrativa Hort d’en Queni.

.

Esperem els vostres relats amb candeletes… animeu-vos a participar!