10/10/2022

La darrera setmana APSOCECAT ha celebrat la Festa Major d’Hostafrancs, tal com ja vam informar, amb la realització de 3 activitats: un taller sensorial de sensibilització amb la sordceguesa, la jornada de portes obertes a l’entitat i la IV Caminada Solidària per la Sordceguesa. A continuació us expliquem com han anat:

Taller sensorial: Connecta amb els sentits

El diumenge 2 d’octubre l’equip d’APSOCECAT, juntament amb un grup d’estudiants de Mediació Comunicativa, vam estar al Carrer Creu Coberta realitzant un taller sensorial en el que tapàvem els ulls i les oïdes de les persones participants per a apropar-les a una situació de sordceguesa i tot seguit els fèiem un recorregut acompanyades d’un/a mediador/a. En aquest recorregut es presentava a les persones participants amb un seguit de fruites i verdures de temporada per tal que a través del tacte i l’olfacte, poguéssin esbrinar de què es tractava. A més, també es feia un exercici de comunicació sense fer ús de la llengua oral per tal d’escollir una variant de suc i posar-se’l sense veure-hi, tal com ho fan les persones amb sordceguesa. Van poder gaudir del taller una seixantena de persones, que durant dues hores, van experimentar amb els sentits i es van apropar a la sordceguesa.

Aquest taller té l’objectiu de ser una experiència en la que les persones sense discapacitats sensorials puguin apropar-se a la vivència de les persones amb sordceguesa i a la seva vida diària i així conscienciar a la població en la necessitat de suports que té aquest col·lectiu per a poder dur a terme les activitats del dia a dia.

IV Caminada Solidària per la Sordceguesa

El passat dissabte 8 d’octubre vam celebrar la quarta edició de la ja tradicional Caminada Solidària per la Sordceguesa. Aquesta activitat és un moment per a reunir-nos amb persones amb sordceguesa i persones que volen donar suport a l’atenció d’aquesta discapacitat. Enguany han participat una vintena de persones, que després d’una hora de caminada en direcció a la Caseta del Migdia de Montjuïc, han pogut gaudir de tallers de sensibilització, un de llengua de signes i Sistemes de Comunicació Alternatius i un altre d’orientació i mobilitat amb bastó. Tot i que hi havia previsió de pluja, finalment el dia va ser assolellat i vam poder gaudir d’una bona temperatura per a fer esport.

Donat que no s’han esgotat les samarretes, encara en podeu adquirir una per 12€ al local d’APSOCECAT al C/Leiva 2D o us la podem enviar si contacteu a coordinacio@apsocecat.org i d’aquesta manera col·laborareu amb l’atenció a les persones amb sordceguesa.

Foto abans i després