20/09/2022

Del 30 de setembre al 8 d’octubre se celebra la Festa Major d’Hostafrancs, barri en el que està situada la seu d’APSOCECAT. Amb la voluntat de donar-nos a conèixer i apropar-nos a les persones i organitzacions del territori, així com de dinamitzar el teixit associatiu, l’entitat ha organitzat 3 activitats diferents. Enguany a banda de la tradicional Caminada Solidària per la Sordceguesa i la jornada de portes obertes, també es realitzarà un taller sensorial al carrer Creu Coberta, per tal d’animar a les persones que hi passegin a apropar-se a la vivència de les persones amb sordceguesa limitant els sentits de la vista i l’0ïda.

APSOCECAT Tallers FM

Connecta amb els sentits

El diumenge 2 d’octubre a partir de les 10h al Carrer Creu Coberta amb Joanot Martorell, l’APSOCECAT muntarà una activitat sensorial oberta a totes les persones que vulguin apropar-se al món de la sordceguesa i connectar amb alguns dels sentits que menys utilitzem.

El taller Connecta amb els sentits té l’objectiu de ser una experiència en la que les persones sense discapacitats sensorials puguin apropar-se a la vivència de les persones amb sordceguesa. D’aquesta manera, es proposa que les persones participants s’orientin sense disposar de la vista i l’oïda, així com que identifiquin diverses fruites i verdures. També es busca aproximar a les participants a l’experiència de realitzar activitats quotidianes com pelar una fruita o servir-se un got de suc amb l’ajuda d’una mediadora en sordceguesa, amb la que han de buscar sistemes de alternatius de comunicació, donada la situació de simulació de sordceguesa.

Aquest taller vol apropar a les persones participants a les limitacions que poden viure les persones amb sordceguesa en la seva vida diària i així conscienciar en la necessitat de suports que té aquest col·lectiu per a poder dur a terme les activitats del dia a dia.

Taller connecta els sentits 2/10/22

Jornada de portes obertes

El dimecres 5 d’octubre de 16h a 18h l’APSOCECAT obre les seves portes a la ciutadania. Realitzarem una jornada de portes obertes a la seu d’APSOCECAT (C/Leiva 2D) en la que les persones que s’hi apropin rebran una xerrada sobre què és la sordceguesa i la diversitat de perfils de persones que hi conviuen amb ella, així com podran veure les diferents eines d’accessibilitat que fan servir i els recursos d’atenció que proporcionem des d’APSOCECAT. 

Portes obertes 5/10/22

IV Caminada Solidària amb la Sordceguesa

El dissabte 8 d’octubre a les 10h celebrem la ja tradicional Caminada Solidària per la Sordceguesa. Aquesta activitat, que enguany arriba a la quarta edició, és una forma de visibilitzar la sordceguesa alhora que recaptem fons a través de la venda de samarretes commemoratives de l’activitat que enguany seran a 12 euros. El recorregut és de dificultat molt moderada, amb una petita pendent, pel que poden participar persones de qualsevol nivell esportiu, així com infants. A més, també convidem a les persones inscrites a portar la seva mascota a la caminada. Per a participar cal inscripció prèvia, que es pot fer a través de les següents vies:

  1. Vía PAYPAL. Clica al botó “Donar”:

      2. Via transferència bancària: Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa – APSOCECAT: BBVA-CX ES81 0182 8262 3702 0000 6279

3. Via correu electrònic amb el pagament el mateix dia de la caminada. Envia un correu a coordinacio@apsocecat.org i fes el teu donatiu a les 9:30 h, a la seu de l’Associació el mateix dia de la caminada.

Recorda indicar NOM i COGNOM de la persona inscrita, bé als camps del nom a PAYPAL, al concepte de la transferència o al correu electrònic: “Caminada+NOM+GOGNOM”.

Desgravació fiscal. Un cop feta la inscripció, el titular té dret al Certificat de desgravació fiscal corresponent a l’import del donatiu. Per demanar el seu certificat faci servir el formulari de Contacte.

Li pot interessar: Informació sobre donatius a APSOCECAT i fiscalitat

El programa de la caminada serà el següent:

9:30 h.  Trobada a la seu de l’APSOCECAT i recollida de la samarreta:

  • Presentació de l’equip i de les persones amb sordceguesa participants
  • Indicacions bàsiques d’orientació i accessibilitat

10:00 h. Sortida

11:00 h. Arribada a la Caseta del Migdia

11:15 h. Activitats divulgatives:

  •  Recorreguts en condicions simulades de sordceguesa (amb bastó, ulls i orelles tapades)
  •  Tallers de llengua de signes i accessibilitat

12:00 h. Fi de l’activitat

Nota. APSOCECAT no es fa responsable en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els participants es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones abans, durant o després de l’activitat.

Flyer Caminada Solidaria