23/06/2022

Del 27 de juny al 4 de juliol organitzacions i institucions d’arreu del món realitzen actes de visibilització, reivindicació i celebració del col·lectiu de persones amb sordceguesa

Per a l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa s’apropa una de les setmanes més importants de l’any: la Setmana per a la conscienciació sobre la Sordceguesa. Aquesta setmana s’emmarca cada any al voltant del dia 27 de juny, Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa i acostuma a estar poblada de diferents actes i activitats entorn aquesta discapacitat.

Enguany APSOCECAT celebrarà aquesta setmana tan emblemàtica amb tres activitats: dilluns 27 de juny, dijous 30 de juny i divendres 1 de juliol.

Dilluns 27 de juny: Dia Internacional de la Sordceguesa

El dilluns l’APSOCECAT celebrarà l’acte de celebració del Dia Internacional de la Sordceguesa, com és habitual en els darrers anys, a l’Hort d’en Queni (C/Rosés 8) a partir de les 17.30H. Aquest acte, obert a tot el públic, serà una activitat festiva en la que convidem a totes les persones amb algún tipus de vinculació amb la sordceguesa a assistir-hi. A les 17.30h s’obriran les portes de l’hort i s’oferirà la possibilitat de realitzar una ruta sensorial amb les plantes aromàtiques de l’espai per a les persones que ho desitjin. A les 18 H s’iniciarà l’acte institucional amb un petit parlament per part de la secretària de l’entitat, Petry Martínez i a continuació es farà entrega dels premis del III Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni i una lectura d’un fragment dels relats guanyadors, tant en modalitat escrita com en llengua de signes. Cap a les 18.30 H s’0ferirà, per a finalitzar l’acte, una copa de cava i altres refrigeris i hi haurà espai per a trobar-nos, parlar i visitar l’espai.

Aquest acte comptarà amb interpretació a la llengua de signes catalana.

Dijous 30 de juny: Jornada Sordceguesa i Serveis Socials

En el marc de la Setmana per a la conscienciació sobre la Sordceguesa, APSOCECAT organitza la Jornada S3 Sordceguesa i Serveis Socials amb l’objectiu de compartir les bones pràctiques del treball amb la sordceguesa alhora que posem la mirada a altres pràctiques a Europa i al futur de l’atenció a les persones amb sordceguesa. Es tracta d’un esdeveniment pensat per a professionals dels serveis socials tant d’organismes públics com privats però obert a totes les persones que puguin estar-hi interessades. Es presentaran bones pràctiques tant a Catalunya com a Europa per part de professionals de diferents sectors: institucional, serveis socials, residencial i atenció directa. L’acte ha estat declarat formació d’interès en serveis socials pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i cal inscripció prèvia que es pot realitzar a la pròpia pàgina de la jornada.

L’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa organitza aquesta jornada després de més de 20 anys de recorregut en el treball en favor de les persones amb sordceguesa amb l’objectiu de proporcionar les eines necessàries als i les professionals del treball social per l’atenció del col·lectiu. L’activitat també vol donar una oportunitat de relació entre professionals i networking per tal de fomentar el treball col·laboratiu i conjunt entre els diferents serveis i actors que conformen els serveis socials.

Divendres 1 de juliol: Trobada amb Persones amb Sordceguesa en residència

Tot i que el dia 27 de juny també ens trobarem amb les persones amb sordceguesa que vulguin assitir a l’acte institucional del Dia Internacional de la Sordceguesa, divendres farem una trobada específica amb les persones amb sordceguesa que viuen a la residència Benviure, per tal de celebrar aquesta data tan especial amb totes elles. Les persones treballadores d’APSOCECAT i un grup de persones voluntàries, anirem a la residència i en emportarem al grup de 8 persones amb sordceguesa que hi viuen a fer una petita celebrada i gaudir d’una bona estona en companyia i germanor.