09/06/2022

El 28 de maig un grup de 7 persones amb sordceguesa es va aventurar a volar a un Túnel del Vent, una simulació interior d’un vol en paracaigudes.

Tot i que la sordceguesa pot resultar una discapacitat molt limitant, depenent del perfil i característiques de la persona així com de comptar amb els suports necessaris, les persones amb sordceguesa poden tenir vides autònomes i independents i viure experiències d’aventura com la que vam compartir a finals de maig.

Un grup de 7 persones amb sordceguesa van poder viure una experiència única, la sensació de volar amb la simulació del Túnel del Vent. L’activitat va constar de dos vols, un primer contacte amb l’experiència de volar en el que les persones s’elevaven a pocs metres del terra i un segon vol en el que s’enlairaven en tirabuixó fins a dalt del túnel. Aquests vols simulen el salt en paracaigudes però en interior. Totes les persones participants van sortir satisfetes del vol i van gaudir de l’activitat, pel que la valoració va ser tot un èxit.

Aquesta activitat es va dur a terme en el marc d’un respir del programa d’Oci i Temps Lliure d’APSOCECAT, en la que un grup de 7 persones amb sordceguesa adquirida va marxar durant el darrer cap de setmana de maig a El Prat del Llobregat. A banda dels vols al túnel del vent, el grup també va anar a fer una ruta de miradors de la zona, la caminada sortia des del mirador dels avions de El Prat del Llobregat fins al mirador del semàfor, passant pel mirador de Miramar i la Caserna dels Carrabiners. A més, a la casa també es van poder celebrar els aniversaris de dues de les persones assistents, pel que el cap de setmana va ser encara més festiu i vam poder comptar amb molts moments de germanor.

Aquest cap de setmana d’oci adaptat a persones amb sordceguesa ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de totes les persones associades a APSOCECAT. Si vols col·laborar perquè puguem seguir organitzant aquesta i moltes altres activitats, així com per a poder mantenir i ampliar els serveis de mediació, no dubtis en associar-te a APSOCECAT.