L’APSOCECAT ha preparat un programa amb activitats culturals i institucionals per a tots els públics

Activitats per la Setmana internacional de la sordceguesa. El Dia internacional de la sordceguesa es celebra el 27 de juny amb la intenció de donar visibilitat a un col·lectiu format per gairebé 3 milions de persones a Europa i 38.000 a Catalunya. Les entitats del sector organitzen la Setmana de conscienciació amb activitats al voltant d’aquesta data. L’APSOCECAT ha preparant un programa molt complert per tal que ningú no se’n quedi fora.

Les activitats començaran el diumenge 21 de juny amb un concert de cambra a càrrec de l’agrupació GAC. Es tracta d’un concert coral amb repertori del segle d’or de la música espanyola, el segle XVI, que tindrà lloc a la Capella de Sant Josep Oriol, a Barcelona a les 19:00. Entrades a l’Atrápalo.

El dijous 25 es farà una activitat de cinefòrum, amb la projecció del documental El planeta dels cargols (2011), del director sud-coreà Seung-Jun Yi, que narra el dia a dia d’una parella, ell amb sordceguesa i ella amb una discapacitat física. Es comuniquen a través d’una llengua de signes tàctil, movent les puntes dels dits sobre les mans de l’altre. La relació permet a Young-Chan descobrir amb les mans les coses que no pot veure ni sentir. En acabar el film hi haurà un petit fòrum de reflexions compartides amb experts i convidats especials. La projecció està prevista a les 19:00 a la seu de l’APSOCECAT. Film amb subtítols i fòrum amb intèrpret LSC. Entrada lliure.

 


Finalment, el dissabte 27 de juny, Dia de la sordceguesa, es realitzarà a les 13:00 l’acte institucional a la seu de l’ONCE Catalunya, amb la presència de la consellera de Benestar social i família, Neus Munté i la participació dels representants de les entitats del sector, així com usuaris, familiars i professionals.

L’APSOCECAT es sent honorada de poder oferir aquest magnífic programa de visibilització de la sordceguesa. Amb la col·laboració de GAC Cor de Cambra, El documental del mes, ONCE Catalunya i ASOCIDECAT.