23/02/2023

Des de la nostra associació busquem diferents activitats d’oci per a poder fer amb les persones amb sordceguesa, adaptant jocs i activitats per a que siguin significatives per al nostre col·lectiu. Aprofitant el Didot de febrer, l’activitat que fem a finals de cada mes amb persones amb sordceguesa de la residència Benviure al nostre local o a l’Hort d’en Queni, vam decidir jugar al Bingo. Per a fer l’adaptacó s’han fet tres actuacions:

  • Creació de cartorns accessibles: S’han creat uns cartrons amb diferents números, més grans de l’habitual i amb la característica que a una banda del cartró els números a banda d’escrits tenien un relleu fet amb silicona i a l’altra banda tenien la correspondència en Braille. D’aquesta manera, els cartrons els poden interpretar les persones amb sordceguesa tant si coneixen el Braille com si no.
  • Boles més grans: Aquesta adaptació va destinada a persones amb alguna resta visual, enlloc de les habituales boles de colors del bingo s’han utilitzat unes més grans (de la mida d’un ou) i amb colors llampants, així com amb les números escrits més grans. D’aquesta manera, si les persones amb sordceguesa compten amb resta visual, se’ls és més fàcil poder veure la bola
  • Professionals de la mediació amb sordceguesa: A més, cada persona comptava amb la seva mediadora assignada que li relatava el número que havia sortit per a buscar-lo al cartró, així com per poder-s’hi comunicar i fer de guia en cas que la persona amb sordceguesa s’hagués de desplaçar.

Durant la partida de Bingo tothom va poder cantar línia i endur-se una xocolatina com a premi i el guanyador va aconseguir el primer premi: una caixa de galetes.

Aquesta activitat es pot realitzar gràcies a les diferents persones voluntàries i de pràctiques que dediquen part del seu temps al col·lectiu de persones amb sordceguesa. Si tu també ens vols ajudar, no dubtis a fer-te voluntàri/a o a col·laborar econòmicament.