23/12/2022

Amb el desembre arriben les activitats i celebracions relacionades amb el Nadal i el canvi d’any i com cada any a APSOCECAT hem volgut celebrar amb totes aquelles persones que formen part, d’una o altra manera, de l’entitat.

Celebracions

Una de les coses que més ens agraden d’aquests dies és trobar-nos amb amistats per a celebrar conjuntament, ja sigui el Nadal, l’any que ha passat, el nou que arribarà o simplement el camí que fem conjuntament. Per això, enguany hem fet dues celebracions: una amb les persones amb sordceguesa i una altra amb les persones voluntàries i treballadores de la nostra entitat. A més, uns dies abans vam comptar amb la col·laboració de l’Ahmed, una de les persones sordcegues sòcies de l’entitat i beneficiària del Programa de Vida Independent, per a muntar l’arbre de Nadal d’APSOCECAT, que llueix a l’entrada del nostre local.

Vam aprofitar el darrer DIDOT de l’any per a fer un taller de barrets de Nadal amb el grup de persones amb sordceguesa de la residència Benviure i d’altres que es van voler sumar a la celebració. Després d’aquest taller vam celebrar les festes de la millor manera… amb un dinar! I el mateix dia, al vespre, vam convidar a totes les persones voluntàries i treballadores que volguéssin a un sopar col·laboratiu en el que tothom portava una mica de menjar per a convertir-ho en un gran sopar de germanor.

Per als dos àpats, hem prioritzat l’ús de vaixella de ceràmica i de cartró per tal de reduir l’ús de plàstics d’un sol ús. A més, hem reciclat tots els residus generats durant les activitats nadalenques. Tot l’any, però sobretot en aquesta època d’augment de consum, a APSOCECAT ens comprometem amb l’ecologisme i procurem sempre mantenir aquesta perspectiva en les nostres activitats per a tenir cura del nostre entorn.

Nadal a l’Hort d’en Queni

Aquest any no han faltat tampoc les tradicionals activitats de l’Hort d’en Queni per aquestes festes: la recollida de joguines i l’exposició del pessebre.

Com els darrers anys, a l’Hort d’en Queni recollim joguines en bon estat i noves per a infants en situació vulnerable. La recollida d’enguany es fa per a l’entitat VMESTE que també té cedit un espai al nostre local i que es dediquen a prestar ajuda a les persones refugiades de la guerra d’Ucraïna. D’aquesta manera, les joguines que rebem es donaran a infants ucraïnesos que s’han refugiat no només a Barcelona, sinó a tota Catalunya.

D’altra banda, dues persones voluntàries de l’hort han posat, com ja fan de manera anual, el pessebre i l’arbre de Nadal a l’hort. El pessebre torna a ser aquest any una veritable obra d’art, treballada al detall i està obert per a la visita de tota persona que ho vulgui.

Desitjos i agraïments

Finalment, us compartim la targeta de Nadal que hem creat aquest any per a felicitar les festes, convidant també a tothom a que celebri unes festes solidàries realitzant una aportació a alguna entitat sense ànim de lucre. Si l’entitat que escolliu per a mostrar la vostra solidaritat és la nostra, us transmetem el nostre sincer agraïment!

Postal de Nadal que diu: Des d'APSOCECAT us volem desitjar...Molt bones festes! Gràcies al teu suport podem seguir treballant per a millorar les vides de les persones amb sordceguesa i les seves famílies