21/03/2023
El dissabte 18 de març l’APSOCECAT va participar en l’organització de la primera edició del Concurs de Puzzles de Primavera al Teatre del Casinet d’Hostafrancs en solidaritat amb la sordceguesa. L’esdeveniment es va crear gràcies a dues persones participants en aquest tipus de competicions que es van decidir a organitzar el seu propi concurs a Barcelona, però van voler que es tractés d’una edició solidària. Donat que una de les organitzadores ha col·laborat amb APSOCECAT i coneix l’entitat i la gran tasca que es realitza en favor de les persones amb sordceguesa, ens va contactar per a que participéssim en l’organització i aprofitéssim per a realitzar diverses activitats de sensibilització.

Un concurs de puzzles és un esdeveniment en el que les persones participants han de resoldre, en parelles, un trencaclosques en el menor temps possible. En total les 45 parelles assistents van comptar amb 2 hores per a completar el trencaclosques de 500 peces proposat. Abans de començar però, des d’APSOCECAT es va fer una intervenció d’uns 15 min per explicar què és la sordceguesa i quina és la tasca de la nostra entitat.

Un cop les parelles anaven finalitzant els seus trencaclosques, persones voluntàries d’APSOCECAT les convidaven a participar en els tallers de sensibilització envers la sordceguesa. Els tallers s’iniciaven tapant els ulls i orelles de les persones participants per tal de simular una situació de sordceguesa. Seguidament, fent servir tècniques de guia, se les acompanyava a una taula on hi havia trencaclosques de fusta de poques peces que havien de completar a través del tacte. D’aquesta manera, les persones participants es van posar en la situació d’haver de realitzar una activitat a la que estan acostumades com és la de resoldre un trencaclosques però sense fer servir els sentits de la vista i l’oïda.

L’activitat ha suposat una oportunitat de recaptar fons per a dedicar a l’atenció de persones amb sordceguesa així com per a sensibilitzar a les persones assistents en aquesta discapacitat i en la necessitat d’atenció del col·lectiu.
