07/10/2019

Un nodrit grup d’amics i veïns va acompanyar la II Caminada solidària amb la sordceguesa de l’APSOCECAT. L’ activitat va estar emmarcada en la Festa Major d’Hostafrancs

La Caminada de la sordceguesa del passat dia 5 d’octubre va confirmar la importància de donar visibilitat a la mobilitat de les persones amb sordceguesa. L’activitat, organitzada per l’APSOCECAT per segon any consecutiu, va reunir un grup de 60 persones entre amics, veïns, voluntaris i persones amb sordceguesa.

Cinc persones sordcegues, principalment usuàries del bastó blanc i vermell, hi van participar. Són usuaris amb un grau elevat d’autonomia i amants de les activitats a l’aire lliure. En tractar-se d’un recorregut no habitual, van anar acompanyades d’un guia mediador en sordceguesa.

La II Caminada de la sordceguesa va repetir el recorregut de la primera edició,  una ruta de 3,5 km per la zona de Montjuïc, des de la seu de l’APSOCECAT fins la Caseta del Migdia, a prop del Castell. Es tracta d’un agradable trajecte, amb una pendent suau que s’endinsa en la zona de vegetació de Montjuïc. En arribar, van tenir lloc alguns tallers d’accessibilitat, de llengua de signes, i de mobilitat, amb oportunitat també per a experimentar amb l’ús del bastó blanc i vermell.

Aquesta iniciativa té per objectiu principal afavorir la visibilitat de les persones amb sordceguesa en l’entorn urbà, a fi d’advertir a vianants i conductors de la seva presència i vulnerabilitat. Simultàniament, serveix per oferir activitats de lleure actiu a les persones amb sordceguesa. Finalment, és una immillorable ocasió pel públic en general d’apropar-se a aquesta discapacitat i aprendre d’accessibilitat, de mobilitat i de llengua de signes d’una manera senzilla i entretinguda.

La II Caminada solidària amb la sordceguesa ha estat emmarcada en la Festa Major d’Hostafrancs. La samarreta amb l’alfabet dactilològic (llengua de signes catalana) està disponible per a la venda en la seu d’APSOCECAT (fins esgotar existències).

Accés a la ressenya de betevé: Marxa solidària per apropar la realitat del col·lectiu sordcec

Imatge dels participants en la II Caminada solidària caminant per un carrer de Barcelona