12/07/2017

La Declaració de suport a la sordceguesa promou la difusió de la Setmana Helen Keller entre els governs locals de la demarcació

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar aquest 11 de juliol una Declaració de suport a la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa”, que ha estat llegida per la regidora Maite Fandos, del Grup Municipal Demòcrata. La Setmana Helen Keller es celebra cada any al voltant del 27 de juny, Dia internacional de la Sordceguesa.

Comissió Drets Socials, Cultura i Esports aprova suport a la sordceguesa

L’aprovació, per unanimitat, va estar seguida d’uns breus moments de conversa on Ricard López, president de l’APSOCECAT, va explicar a les autoritats l’ús del bastó blanc i vermell, propi de les persones amb sordceguesa usuàries de bastó. Acte seguit, els regidors presents a la sala Lluís Companys han posat en senyal de suport.

La declaració aprovada acorda:

Primer.- Adherir-se al reconeixement internacional del dia de la sordceguesa i donar suport als actes de visibilitat i difusió de les activitats que promouen el coneixement i la conscienciació social d’aquesta discapacitat com la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa” que promou l’entitat APSOCECAT.

Segon.- Promoure la difusió d’aquesta setmana de conscienciació entre els governs locals de la demarcació per tal d’afavorir l’accés de les persones amb aquesta discapacitat als recursos i serveis adequats a la seva condició.

Tercer.- Donar trasllat del present reconeixement a l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT)

La Declaració segueix a la realitzada la setmana passada per la Diputació de Barcelona. Ambdues iniciatives han estat promogudes per la Diputada Maite Fandos.