17/05/2023

Iniciem els respirs amb persones amb sordceguesa del programa d’Oci i Temps Lliure de l’APSOCECAT de 2023 amb una sortida a Collserola. El passat cap de setmana del 12 al 14 de maig vam marxar amb un grup de 4 persones amb sordceguesa d’alta autonomia a un hostal situat a la serra de Collserola per a gaudir d’uns dies de natura i cultura al Vallès Occidental.

Tot i les previsions de pluja, el divendres 12 de maig vam arribar a l’hostal InOut, situat a la serra de Collserola per a passar un cap de setmana de respir. Com l’arribada va ser a la tarda, el divendres el vam dedicar a conèixer l’espai realitzant recorreguts amb guia i bastó per tal de que les persones amb sordcegesa participants es puguéssin situar a l’hostal, així com als seus voltants, en els que també vam aprofitar per a explorar.

El dissabte tot just després d’esmorzar, vam agafar el ferrocarril per a visitar el Monestir de Sant Cugat, una església dels segles IX i XIV. Vam poder gaudir d’una visita guiada que cada mediador/a interpretava a les persones amb sordceguesa i també vam tenir l’oportunitat de conèixer l’espai a través del tacte gràcies a una maqueta del monestir. Després d’aquesta visita vam dinar al mateix hostal i vam dedicar la tarda a fer activitats escollides per cada persona, des d’excursions per la muntanya finsa visites al centre de Sant Cugat. Més tard, vam fer un taller de bellesa, amb mascaretes i massatges per tal de gaudir d’una estona de benestar.

Diumenge al matí també hi va haver una sortida, aquest cop dins el mateix parc de Collserola, concretament a la casa Vil·la Joana. Aquesta casa havia allotjat a Jacint Verdaguera i ara compta amb una exposició permanent sobre el poeta i a més també va ser una escola de persones sordes, temàtica d’interès per a les persones participants a l’excursió.

A més d’aquestes sortides, el respir va ser una oportunitat perquè les persones amb sordceguesa es poguéssin reloacionar entre iguals i conversar sobre inquietuts, interessos, vivències, etc. i en el que es van fer petites excursions entre les activitats aprofitant l’allotjament situat a collserola. A més, vam poder gaudir d’un recorregut accessible per la muntanya i d’altres més difícils, sobretot tenint en compte que hi havia terrenys enfangats per la pluja, que també vam superar en equip. A continuació no us perdeu les imatges d’aquest cap de setmana d’aventura muntanyenca!