La distinció l’atorga anualment el Departament de Justícia com a reconeixement per un servei destacat en l’àmbit de l’execució penal. Guardó de la festivitat de la Mercè per l’APSOCECAT

23/09/2016. L’associació ha estat reconeguda dins el grup d’entitats del tercer sector que han rebut la distinció amb motiu de la festivitat de la Mercè, patrona de les institucions penitenciàries. L’acte va tenir lloc el dia 23 de setembre a la sala d’actes de la Ciutat de la Justícia, presidit pel conseller de Justícia, Carles Mundó. Ricard López, president de l’APSOCECAT, va rebre la distinció.

En total van ser lliurats 81 guardons, entre professionals, col·lectius i entitats. Mundó va destacar que “sovint, la implicació dels treballadors va molt més enllà de les estrictes obligacions”, i aquesta implicació es la que pot representar una nova oportunitat per al penat. Adrià Comella, secretari general de Justícia, Armand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris, Pilar Heras, directora general d’Execució Penal i Juan José Torres, director del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, van coincidir en destacar la importància que el sistema de justícia català sigui un exemple de reinserció  amb una perspectiva educativa centrada en la persona.

La distinció s’atorga anualment amb la finalitat de reconèixer als professionals i entitats que han prestat un servei destacat en l’àmbit de l’execució penal i de justícia juvenil. L’APSOCECAT fa varis anys que col·labora amb el programa Treball en Benefici de Comunitat, una iniciativa que permet que la persona infractora repari simbòlicament el dany ocasionat i que es responsabilitzi de les seves accions mitjançant una acció positiva per a la comunitat. Per les associacions també és un recurs inestimable, ja que facilita posar en contacte persones i professionals que d’altra manera possiblement no ho haguessin fet.

L’APSOCECAT se sent molt honorada i ratifica la seva disposició de continuar col·laborant en quantes mesures siguin possibles.