FESOCE presenta la seva primera campanya per mitjà d’una emotiva peça audiovisual que transmet l’univers de dificultats i aïllament que pot representar la sordceguesa sense la intervenció d’un mediador. Idoya protagonitza d’un curt audiovisual sobre sordceguesa. Idoya protagonitza d’un curt audiovisual sobre sordceguesa
06/11/2013. La Federación Española de Sordoceguera (FESOCE), de la qual l’APSOCECAT en forma part, ha presentat aquest dimecres 6 de novembre a Barcelona la seva primera campanya audiovisual. A través d’ella vol donar visibilitat a aquesta discapacitat encara força desconeguda entre l’opinió pública.
La campanya “Ajuda’ns a imaginar el món” està protagonitzada per l’Idoya, una noia de 20 anys totalment sorda i amb una petita resta visual, que només li permet comunicar-se en llengua de signes a distància. Sempre va acompanyada i de nit la seva percepció visual es redueix encara més, limitant els seus moviments el més indispensable.
La sordceguesa consisteix en la pèrdua conjunta de capacitat visual i auditiva de la qual se’n deriva una disminució important de l’ autonomia i de la qualitat de vida dels afectats, sempre que no es disposi de l’ajuda adequada. Amb aquesta campanya, la FESOCE vol conscienciar i reunir fons per atendre com es precís a totes aquelles persones que la pateixen. Disposar d’un mediador expert en sordceguesa permet a aquestes persones sortir de l’exclusió i accedir a un ventall d’oportunitats.
Idoya protagonitza d’un curt audiovisual sobre sordceguesa
Es calcula que a Espanya existeixen uns 18.000 casos de persones amb sordceguesa. La invisibilitat d’aquesta discapacitat, no disposar d’un cens i la manca de centres específics provoca una pèrdua de la qualitat de vida de les persones amb sordceguesa i també de les seves famílies, sobre les quals recau el pes en l’atenció al col·lectiu.
La web www.sordoceguera.com allotja la campanya “Ajuda’ns a imaginar el món” i en ella hi podem trobar l’explicació d’altres casos de nens i adults amb sordceguesa. Es possible col·laborar per mitjà de donacions o amb la difusió de la campanya per conscienciar sobre les dificultats que comporta aquesta discapacitat.
No existeix un cens oficial on hi constin totes les persones amb sordceguesa, ja que molts dels casos no s’ha detectat la discapacitat. En alguns casos, se’ls atribueixen patologies mentals, com a resultat de la difícil relació amb l’entorn que els provoca l’absència de dos sentits tan vitals com la vista i l’oïda. En qualsevol cas, necessiten sempre l’atenció d’un mediador en sordceguesa.
La FESOCE, entitat declarada d’utilitat pública, ha comptat amb la participació desinteressada de l’agència de comunicació SantaMarta i de la productora Agosto, la qual ha assumit, en una mostra de generositat, totes les despeses de la producció de la peça audiovisual. També hi han col·laborat els voluntaris d’ “El mundo al revés” i dels treballadors del grup Havas, que fora del seu horari laboral destinen els seus coneixements per millorar les estratègies de comunicació d’organitzacions amb pocs recursos.
Ayúdanos a imaginar el mundo from Federación Esp. de Sordoceguera on Vimeo.