El nou equipament del Museu de Ciències de Barcelona ha estat la destinació de la primera activitat del projecte “Art with senses” per a persones amb sordceguesa

29/04/2014. Passejada al Museu Blau amb sordceguesa. La visita al Museu Blau de dissabte 26 d’abril va inaugurar el projecte “Art With Senses”, una iniciativa coordinada per Inés Legemaate per a l’APSOCECAT i que té per objectiu apropar l’art a les persones amb sordceguesa.

Cinc usuàries acompanyades pels seus mediadors van ser rebuts a la sala “El niu de ciència“, un espai versàtil preparat per al desenvolupament d’experiències sensorials vinculades a la natura. Les usuàries hi van tenir una entretinguda sessió de descobriment: de llavors (olorar-les, tocar-les, menjar-les), del calaix de sorra, amb les estels de mar i les petxines, i també de la textura del pèl animal: de boví, d’ovella i de ploma de gallina. Hi havien també pedres, ossos i una petita biblioteca. El tacte, l’olfacte i el gust són canals essencials de informació per a les persones sordcegues.

Passejada al Museu Blau amb sordceguesa

Els mediadors les hi van anar introduint amb la Llengua de Signes recolzada les explicacions corresponents a cada nova experiència. En acabar i abans de marxar es va fer una visita a l’exposició “Biografia de la terra”, un recorregut que narra l’evolució de la vida i el planeta des dels orígens fins als nostres dies.

Ubicat a la zona de Fòrum, el Museu Blau és un nou equipament cultural dedicat a la ciència i la natura totalment accessible. Les instal·lacions s’estructuren al voltant d’un vestíbul que és el punt de partida a tots els programes: l’exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència, les aules, la sala d’actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga. Agraïm aquesta invitació que ha estat una bona experiència per a les persones amb sordceguesa.