18/06/2019

L’APSOCECAT ha preparat diverses activitats amb l’objectiu d’apropar la sordceguesa a diferents entorns ciutadans

L’APSOCECAT celebra una any més la Setmana Internacional de la Sordceguesa, una iniciativa de conscienciació social que les entitats d’atenció a aquesta discapacitat desenvolupen arreu el món. Les activitats tenen lloc al voltant del 27 de juny, Dia Internacional de la Sordceguesa.

Enguany el programa de l’APSOCECAT serà principalment a l’Hort d’en Queni, i comptarà amb la col·laboració del Col·lectiu d’Artistes de Sants i d’un grup de reputats poetes. L’acte previst és el següent:

Acte Dia internacional de la sordceguesa
Dijous 27 de juny, 18 h.
Hort d’en Queni. Carrer Rosés, 8. 08028, Barcelona.

L’acte tindrà lloc en aquest espai recuperat com a hort urbà i servirà de marc per a la presentació del Programa d’emergències per a persones amb sordceguesa, així com  del Model d’assistent personal de l’Ajuntament de Barcelona, en la definició del qual hem participat.

Un dia per a celebrar amb les persones

La vessant institucional no és l’única prevista. Amb el ànim de recordar que  l’objectiu prioritari de les atencions són les persones, també el dia 27 s’ha organitzat un matí d’oci per a persones amb sordceguesa. La proposta preveu un passeig per les zones més emblemàtiques de Sant Boi del Llobregat per acabar gaudint del bon temps en una terrassa amb un vermut.

Crida per a radioaficionats

Com a novetat enguany s’ha incorporat al programa una proposta dirigida als radioaficionats i que compta amb el suport de la Unión de Radioaficionats Espanyoles, Secció Barcelona i Baix Llobregat. La convocatòria és a fer servir del 24 al 30 de juny el codi EG3HKD per demanar contacte, en al·lusió al Helen Keller Day (HKD). Els participants seran reconeguts amb el diploma “Dia internacional de la Sordceguesa”.

L’APSOCECAT estarà molt complaguda de comptar amb la participació ciutadana en qualsevol d’aquestes propostes amb motiu de la Setmana Internacional de la Sordceguesa.