18/10/2019

L’objectiu de la campanya desenvolupada per TMB i l’APSOCECAT no és altre que conscienciar sobre la presència de passatgers amb sordceguesa en el transport públic 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va sumar-se recentment a la campanya de difusió del bastó blanc i vermell que identifica les persones amb sordceguesa usuàries de bastó. TMB recomana el bastó de la sordceguesa va tenir lloc de l’1 al 15 d’octubre, amb l’emissió d’una peça informativa en la seva plataforma audiovisual MouTV.

Gràcies a la iniciativa, els usuaris del transport públic (les xarxes d’autobusos i metro) de Barcelona van poder assabentar-se de l’existència d’aquest dispositiu. Es tracta d’un bastó com el de les de les persones cegues, amb l’afegit d’unes franges vermelles que alerten que el portador és una persona amb una pèrdua auditiva, que conviu amb la visual.

TMB recomana el bastó de la sordceguesa

L’objectiu de la campanya no és altre que ajudar a conscienciar sobre la presència de persones sordcegues com a passatgers. Un col·lectiu amb necessitats específiques en termes de mobilitat. És important afegir que les persones usuàries del bastó blanc i vermell necessiten poder desplaçar-se amb seguretat i confiança. Per això, com a ciutadans cal col·laborar en aspectes com:

  • Deixar-les espai suficient pel desplaçament del bastó.
  • No destorbar-les, ni interferir-les el pas.
  • No cridar-les.
  • No empentar-les, ni tocar-les amb brusquedat.
  • Interferir únicament en el cas d’un perill imminent o que demani ajuda expressament.

Com a cortesia addicional, TMB també va fer difusió de la campanya HELP20 de captació de fons de l’APSOCECAT. Un gest que denota la bona disposició de l’empresa en el suport a la sordceguesa.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és la principal empresa operadora del transport públic de l’àrea metropolitana. Gestiona la xarxa de metro i d’autobusos, el Barcelona Bus Turístic, el funicular i el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau.

APSOCECAT agraeix el suport de TMB en aquesta campanya de visibilitat del bastó blanc i vermell que sense dubtes ajudarà que les persones sordcegues siguin reconegudes en els seus desplaçaments urbans.

Aprendre més sobre el bastó blanc i vermell de la sordceguesa