Per segon any consecutiu la UB ens convida a donar formació als seus estudiants de Pedagogia. Xerrada sobre sordceguesa a la Universitat de Barcelona

25/11/2013. Dilluns 25 de novembre va tenir lloc a l’Aula Magna del campus Mundet la conferència col·loqui La comunicació en persones amb sordceguesa”. L’activitat va estar adreçada als estudiants de la Facultat de Pedagogia i va tenir per objectiu fer-los conèixer les discapacitats sensorials, particularment la sordceguesa.

El Xavier Capdevila i la Núria Bustamante, personal tècnic de l’APSOCECAT, van ser els encarregats de impartir la formació. L’activitat es va organitzar en dos torns, un pel matí i l’altre per la tarda, per tal de poder atendre a tots els cursos. En total uns dos-cents estudiants hi van assistir.

Xerrada sobre sordceguesa a la Universitat de Barcelona

Com és costum, la xerrada va tenir una primera part teòrica i una segona més pràctica. A la primera es va fer una introducció a la sordceguesa fent especial èmfasi en la gran varietat de casos que ens podem trobar i les maneres diferents d’abordar la comunicació dependent de les restes visuals o auditives, la existència o no d’altres discapacitats, el domini d’algun tipus de llenguatge i, en general, del nivell d’autonomia personal. Aquesta part va comptar a interpretació en llengua de signes a càrrec de la Núria.

A la part pràctica es van fer servir el calendari tàctil, les ulleres de simulació i es va explicar el funcionament del bucle magnètic, entre d’altres. Tota l’activitat va tenir una bona rebuda. Esperem amb aquestes xerrades contribuir a la millor formació en el àmbit de la discapacitat dels futurs professionals educatius.