26/09/2022 – Del 29 de setembre al 8 d’octubre se celebra la Festa Major d’Hostafrancs, barri en el que està situada la seu d’APSOCECAT. Amb la voluntat de donar-nos a conèixer i apropar-nos a les persones i organitzacions del territori, així com de dinamitzar el teixit associatiu, l’entitat ha organitzat 3 activitats diferents: un taller sensorial, per tal d’animar a les persones que hi passegin a apropar-se a la vivència de les persones amb sordceguesa limitant els sentits de la vista i l’oïda, una jornada de portes obertes de l’entitat i la tradicional Caminada Solidària per la Sordceguesa.

Connecta amb els sentits
El dissabte 30 de setembre a partir de les 11h al Carrer Creu Coberta amb Joanot Martorell, l’APSOCECAT muntarà una activitat sensorial oberta a totes les persones que vulguin apropar-se al món de la sordceguesa i connectar amb alguns dels sentits que menys utilitzem.

El taller Connecta amb els sentits té l’objectiu de ser una experiència en la que les persones sense discapacitats sensorials puguin apropar-se a la vivència de les persones amb sordceguesa. D’aquesta manera, es proposa que les persones participants s’orientin sense disposar de la vista i l’oïda, així com que identifiquin diverses fruites i verdures. També es busca aproximar a les participants a l’experiència de realitzar activitats quotidianes com pelar una fruita o servir-se un got de suc amb l’ajuda d’una mediadora en sordceguesa, amb la que han de buscar sistemes de alternatius de comunicació, donada la situació de simulació de sordceguesa.

Aquest taller vol apropar a les persones participants a les limitacions que poden viure les persones amb sordceguesa en la seva vida diària i així conscienciar en la necessitat de suports que té aquest col·lectiu per a poder dur a terme les activitats del dia a dia.

Connecta amb els sentits

Connecta amb els sentits

Jornada de portes obertes
El dimecres 4 d’octubre de 16h a 18h l’APSOCECAT obre les seves portes a la ciutadania. Realitzarem una jornada de portes obertes a la seu d’APSOCECAT (C/Leiva 2D) en la que les persones que s’hi apropin rebran una xerrada sobre què és la sordceguesa i la diversitat de perfils de persones que hi conviuen amb ella, així com podran veure les diferents eines d’accessibilitat que fan servir i els recursos d’atenció que proporcionem des d’APSOCECAT.

Jornada de portes obertes

Jornada de portes obertes

V Caminada Solidària amb la Sordceguesa
El dissabte 7 d’octubre a les 10h celebrem la ja tradicional Caminada Solidària per la Sordceguesa. Aquesta activitat, que enguany arriba a la cinquena edició, és una forma de visibilitzar la sordceguesa alhora que recaptem fons a través de la inscripció a l’activitat que enguany seran a 12 euros i que inclourà el dorsal i un obsequi solidari. El recorregut és de dificultat molt moderada, amb una petita pendent, pel que poden participar persones de qualsevol nivell esportiu, així com infants. A més, també convidem a les persones inscrites a portar la seva mascota a la caminada. Per a participar cal inscripció prèvia, que es pot fer a través de les següents vies, abans del dia 5 d’octubre:

  1. Via transferència bancària: Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa – APSOCECAT: BBVA-CX ES81 0182 8262 3702 0000 6279
  2. Via donació a través de Bizum al número 04470. Envia un correu a coordinacio@apsocecat.org amb les teves dades.
  3. Via correu electrònic amb el pagament el mateix dia de la caminada. Envia un correu a coordinacio@apsocecat.org i fes el teu donatiu a les 9:30 h, a la seu de l’Associació el mateix dia de la caminada.

Recorda indicar NOM i COGNOM de la persona inscrita al concepte de la transferència o al correu electrònic: “Caminada+NOM+COGNOM”.

Desgravació fiscal. Un cop feta la inscripció, el titular té dret al Certificat de desgravació fiscal corresponent a l’import del donatiu. Per demanar el seu certificat faci servir el formulari de Contacte.

Li pot interessar: Informació sobre donatius a APSOCECAT i fiscalitat

El programa de la caminada serà el següent:

9:30 h. Trobada a la seu de l’APSOCECAT i recollida de la samarreta:

Presentació de l’equip i de les persones amb sordceguesa participants
Indicacions bàsiques d’orientació i accessibilitat
10:00 h. Sortida

11:00 h. Arribada a la Caseta del Migdia

11:15 h. Activitats divulgatives:

Recorreguts en condicions simulades de sordceguesa (amb bastó, ulls i orelles tapades)
Tallers de llengua de signes i accessibilitat
12:00 h. Fi de l’activitat

Nota. APSOCECAT no es fa responsable en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els participants es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones abans, durant o després de l’activitat.

V Caminada Solidària amb la Sordceguesa

V Caminada Solidària amb la Sordceguesa