24/07/2017

L’APSOCECAT va oferir una panoràmica de l’estat de l’atenció a la sordceguesa i va sol·licitar el recolzament a la Declaració de la Setmana internacional de la Sordceguesa, que cada any es celebra al voltant del 27 de juny

 

21/07/2017 – La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va rebre el passat dia 21 els representants de l’APSOCECAT. De part de l’Associació, hi van assistir persones amb sordceguesa, pares, i professionals. Ricard López, president, encapçalava la representació.

L’ audiència amb la presidenta del Parlament va tenir com a punt central la petició de recolzament a la Declaració de la Setmana internacional de la Sordceguesa per part del Govern. Aquest es un dels aspectes contemplats en el document de conclusions del Dia internacional de la sordceguesa, celebrat el passat 27 de juny, que va ser entregat a la presidenta.

A la seva intervenció, Ricard López va oferir un breu panoràmica de l‘estat de l’atenció a la sordceguesa, destacant la situació de invisibilitat davant altres discapacitats. A Catalunya, a falta d’un vens oficial, s’estima, que unes 38.000 persones poden estar afectades per aquesta discapacitat, la majoria d’elles en la tercera edat.

Temes com la poca idoneïtat dels programes de formació de mediadors en sordceguesa i la necessitat de convenis de col·laboració amb els ens locals, a efectes detecció i valoració de casos, van ser comentats. Igualment, iniciatives com el programa Vida independent, i l’Hort d’en Queni, l’hort urbà de l’Associació, tots dos amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, també van tenir lloc.

L’ audiència amb la presidenta del Parlament va acabar amb l’entrega d’un bastó blanc i vermell, propi de la sordceguesa, amb la petició de fer-lo servir a efectes de visibilitat i conscienciació social d’aquesta discapacitat.

Prèviament va haver ocasió de visitar l’hemicicle, on els usuaris van fer un recorregut tàctil i van valorar la singularitat d’un lloc tan emblemàtic.