20/09/2017
L’APSOCECAT estrena el curs escolar amb un calendari pensat per atendre els diferents tipus d’usuaris
.
21/09/2017 – La “tornada al cole” a l’APSOCECAT ha portat moltes novetats quant al calendari d’ activitats per a persones amb sordceguesa. Així, tot i què es manté l’estructura de respirs, esplais i colònies, aquestes últimes organitzades per la FESOCE, l’enfocament ha canviat per tal d’adaptar-se als diferents tipus d’usuaris.
Alba Camprodon, coordinadora d’activitats, explica que els últims anys el perfil d’usuaris ha anat canviant. “Amb més usuaris tenim també un catàleg més ampli de perfils. Hem vist un increment en el número de persones amb sordceguesa adquirida i amb necessitats de socialització diferents. Això ens proposa un repte en el sentit d’oferir activitats adreçades als interessos de cada grup. Una única activitat o una única excursió ja no és necessàriament la millor oferta per a tothom”.
Activitats per a persones amb sordceguesa
En aquest sentit, un dels canvis principals, que ja va introduir-se els darrers mesos, és el de les anomenades “Experiències vives”. Bàsicament són sortides socials adreçades als usuaris adults, amb un objectiu d’oci i entreteniment. Pot ser una excursió a un lloc de interès, com ara en Refugi Antiaeri, però també una reunió social com el Dinar de Nadal, que es va oferir per primer cop el 2016 i on els usuaris adults van gaudir d’una festa amb menjar, regals i un espai de socialització pensat específicament per a ells.
Aquesta separació per grups també s’aplicarà als respirs, que es faran també per separat tot i què haurà alguna edició amb el grup sencer. Per altra banda, a efectes de fer-lo tot més fàcil, aquestes escapades de cap de setmana passen de 3 a 2 dies, amb només 1 pernocta, per tal de facilitar la sortida, més tranquil·la en dissabte a primera hora.
Com a novetat també, l‘Alba comenta que es s’està intentant organitzar una activitat de neu, que des de el punt de vista de percepció i tacte ofereix tot un ventall d’experiències dins les activitats per a persones amb sordceguesa.