Gemma Pifarré, responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la Generalitat; Ramon Lamiel, gerent de l’Institut de Persones amb Discapacitat; Albert Casellas, president de FESOCA; Carolina Gómez Zarzuela, responsable de Rel. Institucionales de Filatelia de Correos; Ricard López, president d’APSOCECAT i FESOCE; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials de la Generalitat; Josep Lluís Cleries, portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya en el Senat. Fotografia: Ricardo Leal

28/06/2018

L’acte de l’APSOCECAT va servir de marc per a la presentació del segell commemoratiu de Correus i de la Guia d’orientació i mobilitat de la FESOCE

L’APSOCECAT va celebrar el Dia internacional de la Sordceguesa amb un acte institucional aquest 27 de juny, a la seva seu del Carrer Leiva. L’acte va servir de marc per a la presentació de la Guia d’orientació i mobilitat per a persones amb sordceguesa i el segell commemoratiu de Correus, totes dos iniciatives de FESOCE, la Federación Española de Sordoceguera, de la que l’APSOCECAT n’és membre.

Gemma Pifarré, responsable de l’Àrea d’Accessibilitat i Supressió de les Barreres de la Generalitat va presentar la publicació i va fer èmfasi en la importància de tenir a mà un manual d’ús diari, orientat a resoldre situacions quotidianes a les que s’enfronten les persones amb sordceguesa i què necessiten ser ateses sense dilació. Per la seva part, Aroha Palacios, mediadora d’APSOCECAT i coordinadora dels continguts de la Guia, va explicar la necessitat creixent que enfronten els professionals d’atendre aquestes demandes de les persones amb sordceguesa que volen mantenir l’autonomia en els seus desplaçaments.

La presentació del segell commemoratiu pel Dia de la Sordceguesa va estar a càrrec de Carolina Gómez Zarzuela, responsable de Relacions Institucionals de l’Àrea de Filatèlia de Correus, qui va destacar la importància de donar suport a aquestes iniciatives de conscienciació sobre discapacitats encara poc conegudes. L’emissió està disponible des d’ahir 27 de juny i forma part de la col·lecció “Valores Cívicos”, de Correus.

Als parlaments van intervenir també Albert Casellas, president de la Federación de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA); Josep Lluís Cleries, portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya en el Senat; Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i Francesc Iglesies secretari d’Afers Socials i Treball de la Generalitat.

Professionals, amics, famílies i persones amb sordceguesa també van acompanyar l’APSOCECAT en aquesta data tan significativa.