21/06/2023

La setmana del 26 de juny al 2 de juliol se celebra la Setmana Internacional de Conscienciació de la Sordceguesa. Per a celebrar-la, l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa realitza diverses activitats de sensibilització i celebració. Enguany acompanyarem a Madrid a la Federació Espanyola de Sordceguesa en l’acte ‘Mapa de la Sordoceguera en España y propuestas de futuro’, farem un taller formatiu i de sensibilització i l’habitual acte central a l’Hort d’en Queni on hi haurà un cercavila de batucada i l’entrega de premis del IV Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni.

Acte a Madrid amb la Federació Espanyola de Sordceguesa

El mateix dia 27 de juny part de l’equip de l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa serà a Madrid per a participar en l’acte organitzat per FESOCE ‘Mapa de la sordoceguera en España y propuestas de futuro’ en el que la federació a la que pertany la nostra entitat farà un repàs per l’estat actual dels recursos i serveis de les persones amb sordceguesa al territori espanyol, així com també a experiències exitoses en l’àmbit europeu. En la darrera part de l’acte, es faran propostes de futur per l’atenció al col·lectiu i es parlarà de les postures dels diferents partits polítics en base a una carta que s’ha enviat per amb diverses preguntes sobre la postura de cada partit envers les necessitats i atenció a les persones amb sordceguesa a Espanya.

Taller de formació i sensibilització sobre sordceguesa

Dimecres 28 de juny, en el marc de la setmana de conscienciació sobre la sordceguesa, està prevista la realització d’un taller formatiu i de sensibilització vers la sordceguesa que comptarà amb una part més teòrica i una altra pràctica. En la vessant més pràctica es farà un taller de dactilologia, un dels sistemes de comunicació alternatius que fan servir les persones amb sordceguesa. Aquest acte se celebrarà en el coworking Flycowork que ens cedeix el seu espai en una terrassa amb vistes a Collserola i que l’emmarca en una activitat solidària, ja que tindrà un cost de 15€ que es destinarà a la nostra entitat.

Celebració del Dia de la Sordceguesa a Barcelona

L’acte central del Dia Internacional de la Sordceguesa a Barcelona el celebrarem el divendres 30 de juny a l’Hort d’en Queni. Començarem la celebració  amb una activitat ben especial: Taller de batucada per a persones amb sordceguesa que impartirà l’agrupació de batucada ‘Els Dracs de la Bisbal’. Amb els coneixements adquirits anirem als Jardins de Can Mantega a fer sentir la sordceguesa i a portar més persones a l’Hort d’en Queni. Un cop finalitzat el cercavila de batucada tornarem a l’Hort per entregar els premis del IV Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni i acabar amb un pica-pica de celebració.