11/10/2021

La Caminada Solidària per la Sordceguesa es consolida en la seva tercera edició, en una jornada de retrobament i visibilització del col·lectiu de persones amb sordceguesa

El dissabte 9 d’octubre APSOCECAT va organitzar la tercera edició de la Caminada Solidària per la Sordceguesa, una activitat que es consolida en el marc de les festes d’Hostafrancs. Una quarentena de persones van voler conèixer i donar suport a la sordceguesa amb aquesta activitat esportiva amb la que l’entitat va poder recaptar fons que aniran destinats a l’atenció directa de persones amb sordceguesa.

A banda del gruix de persones amigues, veïnes, professionals i interessades en conèixer loa sordceguesa d’a prop, també van assistir tres persones sordcegues,  usuàries del bastó blanc i vermell. Es tracta de persones que compten amb un grau elevat d’autonomia però que en tractar-se d’un recorregut no habitual, van anar acompanyades cadascuna d’una persona professional de la mediació en sordceguesa.

La III Caminada Solidària per la sordceguesa va repetir el recorregut de les anteriors edicions,  una ruta de 3,5 km per la zona de Montjuïc, des de la seu d’APSOCECAT fins la Caseta del Migdia, a prop del Castell de Montjuïc. Es tracta d’un agradable trajecte, amb una pendent suau que passa per diferents zones de vegetació de la muntanya amb vistes panoràmiques de Barcelona. A més, un cop es va arribar a la Caseta del Migdia, professionals d’APSOCECAT van oferir a les persones participants tallers d’iniciació a la llengua de signes catalana i de mobilitat, una manera d’apropar-se a la sordceguesa tant pel que fa a la comunicació com a l’orientació, experimentant amb l’ús del bastó blanc i vermell.

Aquesta iniciativa té per objectiu principal afavorir la visibilitat de les persones amb sordceguesa en l’entorn urbà, a fi d’advertir a vianants i vehicles de la seva presència i vulnerabilitat a l’hora que s’ofereix una activitat de lleure actiu a les persones amb sordceguesa i persones afins. Finalment, és una immillorable ocasió pel públic en general d’apropar-se a aquesta discapacitat i aprendre d’accessibilitat, de mobilitat i de llengua de signes.

Si no vas poder assistir a la caminada però vols col·laborar en l’atenció directa de persones amb sordceguesa, pots comprar la samarreta amb la paraula sordceguesa en llengua de signes catalana a la seu d’APSOCECAT (fins esgotar existències).