Gairebé unes 80 persones, entre usuaris, voluntaris i amics s’hi van reunir per donar el tret de sortida a L’ hort d’en Queni, l’espai verd de l’APSOCECAT

02/04/2017 – L’ hort d’en Queni, el cargolet “Que Ni hi veu Ni hi sent”, va fer la seva estrena el dissabte dia 1 en una animada jornada. “La gran plantada”, convocada com a activitat de portes obertes, va tenir molt bona acollida entre usuaris, professionals, voluntaris, amics i veïns.

El propòsit de la convocatòria, omplir les més de 80 taules amb unes 600 plantes d’hortalisses, flors i plantes aromàtiques, es va veure ràpidament cobert. Sota la coordinació del hortolans, Magí Arqué i Joan Oriol, els voluntaris van deixar la feina ràpidament enllestida. Tomàquets, enciams, cebes, orenga, julivert, sàlvia, farigola, alfàbrega, ruda, entre d’altres. També flors (petúnies, begònies, geranis) ja creixen en el seu nou destí.

Un projecte social

L’objectiu de L’ hort d’en Queni és posar a disposició de les persones amb sordceguesa un espai on puguin desenvolupar un projecte propi de jardineria. Amb el suport dels mediadors faran seguiment de l’evolució del seu cultiu particular.

També és un espai obert a la comunitat, veïns, escoles, amb la intenció de servir de lloc de participació social. Els voluntaris que es comprometin a tenir una activitat constant rebran formació sobre la sordceguesa. També seran convidats a quantes activitats siguin programades.

Característiques del solar

L’ hort d’en Queni està ubicat al Carrer Rosés, 8, en un interior de illa de uns 600 m2 útils. Les obres d’adequacions han proporcionat un espai plenament accessible i dotat de taules de cultiu, sistema de rec, lavabo i carpes per acollir activitats. Tot pensat en les màximes facilitats per a tots tipus d’usuaris.

El solar és un en l’espai cedit per l’Ajuntament de Barcelona dins la segona convocatòria del Pla Buits. Es tracta d’un projecte llargament desitjat i que finalment va veure la llum fa poc, tot i que la convocatòria va ser resolta el 2016.

Amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa i el suport de CORMA, S.C.C.L., HIDRO-TEC 2000, S.L. i Jardiper

Usuaris a l'estrena de L' hort d'en Queni

Fotografies: David Cucalón