26/04/2023

L’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa convoca la IV Edició del Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni. La presentació de relats estarà oberta des del 26 d’abril i fins al 31 de maig.

APSOCECAT convoca una nova edició del concurs amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana, estimular la creació literària, el compromís cívic i el coneixement i visibilització de la discapacitat i, especialment, la sordceguesa. A més, també és una oportunitat per a la col·laboració amb organitzacions del barri de Sants, on es troba l’Hort d’en Queni, l’hort urbà que dinamitza l’associació a través d’un grup de voluntariat i on es realitzen diverses activitats tant amb persones amb sordceguesa de l’entitat com obertes al públic general, com la celebració del Dia Internacional de la Sordceguesa.

El jurat que escollirà les propostes premiades estarà format per Agustí Vilar, soci d’APSOCECAT, Montse Jimenez del Col·lectiu d’Artistes de Sants, Mònica de la Biblioteca Vapor Vell, la Delfina Aliaga professora de Llengua de Signes de la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra. A més, el concurs també compta de nou amb la col·laboració de l’Economat Social, que proveirà els premis per a les persones guanyadores del concurs, una cistella de productes ecològics per als relats guanyadors i descomptes a la botiga per a les mencions especials del jurat.

Qualsevol persona física sense límit d’edat pot presentar la seva història, de temàtica entorn la discapacitat i/o la sordceguesa. Com a novetat d’enguany, els treballs podran ser d’autoria col·lectiva, tot i que el premi serà el mateix i en cas d’haver-hi més d’un/a autor/a, es compartirà. Cada persona participant podrà presentar un sol treball original (conte o narració curta) en qualsevol de les dues modalitats: llengua escrita (màxim 5 pàgines, català o castellà) o llengua de signes (màxim 5 minuts).

El lliurament de premis es realitzarà durant la Setmana Internacional de la Sordceguesa, del 27 de juny al 2 de juliol, a l’Hort d’en Queni, l’espai que dóna nom al concurs. Per a més informació, es pot consultar el document de bases de participació o la pàgina del Concurs de Narrativa Hort d’en Queni.