30/10/2018

L’APSOCECAT ha tornat a estar convidada al cicle de conferències que la Facultat d’Educació ofereix als seus estudiants. La sessió Parlem de sordceguesa va tenir lloc el passat 24 d’octubre i va comptar amb uns 200 alumnes de l’assignatura de Comunicació en Educació.

Xavier Capdevila i Alba Campmany, psicòleg i responsable de Formació de l’APSOCECAT, respectivament, van estar a càrrec de l’activitat. A fi d’adaptar-se als horaris lectius, els tallers es van impartir en dos torns, un de matí i l’altre a la tarda, tots dos a sala plena.

Parlem de sordceguesa va estar orientada a explicar tant els trets fonamentals de la sordceguesa com els mètodes de intervenció. Donada l’assignatura marc de l’activitat, s’hi va donar especial èmfasi a descriure els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació. A tal fi, van mostrar-s’hi vídeos de persones usuàries de diferents sistemes, que van permetre ampliar l’exposició al voltant de l’ús de la llengua de signes (en l’aire i recolzada), de l’alfabet dactilològic, el sistema Braille, etc. També s’hi va parlar de l’ús de la llengua oral, i de l’ajut que poden representar audiòfons i implants coclears, segons el perfil de l’usuari.

Com es costum, es van fer algunes simulacions amb ulleres, que representen diferents tipus de discapacitat visual, i demostracions amb el bastó blanc i vermell, que identifica a les persones sordcegues usuàries de bastó. També es va distribuir el Manual de referència de la sordceguesa, editat per la FESOCE, de la què és membre l’APSOCECAT.

APSOCECAT agraeix la bona disposició i entusiasme dels estudiants, així com als representants de la Facultat que van tenir la cortesia d’estendre un any més aquesta invitació.

Veure Formació en sordceguesa a la UB a càrrec d’APSOCECAT