25/10/2019

L’APSOCECAT repeteix una jornada de tallers i titelles per mostrar el més petits com les discapacitats sensorials afecten la forma de percebre el món

Una jornada intensa i divertida va tenir lloc el dia 23 d’octubre a l’Escola Tres Pins de Barcelona. L’APSOCECAT, atenent una invitació de la directora, Ester Molins, va portar a terme tres tallers, adreçats a explicar la sordceguesa als alumnes de P5, de tercer i de sisè. En total 60 infants van participar-hi.

Alba Camprodon i Alba Campmany, responsables de les àrees de Vida independent i de Formació, respectivament, van dirigir els tallers. A fi d’oferir un format entretingut i participatiu, les xerrades van constar d’una breu introducció seguida de jocs sensorials adaptats al perfil de cada grup.

Expliquem la sordceguesa als petits

Per als més grans, l’activitat va estar orientada a transmetre coneixements senzills sobre aquesta discapacitat. Per la part de comunicació, es van fer demostracions d’objectes referents: una cullera, una pilota, etc. També es van ensenyar llibres en Braille, així com les ulleres de simulació de pèrdua visual. Per la part d’orientació, es va realitzar el taller de guia, on van experimentar fent recorreguts equipats amb antifaços i bastons blancs i vermells. Per tal de gaudir de totes dues activitat, els s grups es van intercanviar d’un taller a l’altre. Molta curiositat i més alegria va ser la tònica predominant.

Per als més petits, es van fer sevir les titelles del conte del Queni, el cargol que no pot ni veure ni sentir. També activitats de reconeixement de textures i recorreguts sobre plafons podotàctils, que permeten experimentar diferents superfícies amb la planta dels peus.

L’APSOCECAT agraeix la bona disposició de l’Escola Tres Pins i confirma la disposició d’ampliar aquests tipus d’activitat a quants centres educatius puguin estar interessats.