10/04/2019

L’APSOCECAT imparteix una sessió de formació professional als alumnes del Màster de Psicologia Sanitària

Una sessió formativa sobre sordceguesa i el paper del psicòleg va tenir lloc el passat dia 5 d’abril en la Universitat de Girona. L’activitat va estar organitzada pel Màster de Psicologia Sanitària de la Facultat d’Educació i Psicologia, sota la coordinació de la professora Mariona Gifre.

Sordceguesa a la Universitat de Girona

Alba Campmany i Xavier Capdevila, responsable de Formació i Voluntariat, i psicòleg, respectivament, de l’APSOCECAT, van ser els responsables d’impartir la formació. Durant les tres hores de durada els alumnes van tenir l’oportunitat d’endinsar-se en una discapacitat per a alguns encara desconeguda.

Sota el nom: “El paper del psicòleg: entorn terapèutic i acompanyament emocional”, l’activitat va estar organitzada en dues parts. La primera va estar enfocada com a una introducció sobre la sordceguesa i els seus trets fonamentals, tipus, professionals i sistemes de comunicació.

La segona part va estar adreçada específicament al paper del psicòleg en la intervenció social. Aquí es van abordar temes com ara el risc de l’enquadrament teòric, l’objectiu de la intervenció, la preparació de les sessions i la gestió de la frustració del professional. Per acabar, es va fer l’anàlisi d’un cas pràctic i es van discutir les diferents estratègies emprades des de la vesant del psicòleg.

L’APSOCECAT agraeix l’oportunitat de difondre la sordceguesa a la Universitat de Girona, i manté la disposició a futures activitats de caire semblant.