Cristina Gomis, Zurich Seguros, i Ricard López, APSOCECAT, al moment de les intervencions

20/12/2017

Un senzill còctel de Nadal el dia 19 va ser el marc per donar veu a l’APSOCECAT a la seu de Zurich Seguros del carrer Aribau, de Barcelona. Cristina Gomis, responsable del àrea de Responsabilitat Corporativa, va exercir d’amfitriona i va convidar Ricard López a presentar l’associació i a explicar breument les característiques i necessitats de les persones amb sordceguesa, una discapacitat desconeguda per a la majoria dels assistents.

A la seva intervenció, el president d’APSOCECAT va parlar de les situacions quotidianes que enfronten les persones amb sordceguesa i va alertar de la situació cada cop més comú de persones de la tercera edat amb pèrdua visual i auditiva simultània que comencen a necessitar ajuts propis de la sordceguesa. Especial èmfasi va dedicar a parlar dels aspectes coincidents amb l’àrea de mobilitat i seguretat vial. López va demanar col·laboració en el sentit de donar visibilitat al bastó blanc i vermell de la sordceguesa entre conductors i vianants, com una manera de promoure un entorn segur per la mobilitat de les persones amb aquesta discapacitat.

A l’acte es va fer entrega a Cristina Gomis d’un bastó, amb la petició de fer-lo servir en activitats divulgatives que afavoreixin la sensibilitat cap a les persones amb sordceguesa.

Zurich Seguros col·labora amb APSOCECAT

Zurich ha incorporat la pràctica de substituir el tradicional dinar de Nadal per un còctel senzill a les seves mateixes instal·lacions. Amb el estalvi realitzen cada any un donatiu a una entitat social proposada per algun treballador. Enguany, l’APSOCECAT n’ha resultat afavorida en l’oficina del carrer Aribau. L’Associació agraeix aquest gest desinteressat i anima a la resta d’empreses a copiar aquestes bones pràctiques, aliniades amb la necessitat d’afegir valor social a les seves activitats.