Irma Rognoni, regidora de l’Ajuntament pel Grup Municipal Demòcrata, Ricard López, president d’APSOCECAT, Neus de Haro i Joan Sanromà, consellers  de Sants-Montjuïc, Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Anna Rodà i Joan Pallarola, presidenta i director artístic, del Col·lectiu d’Artistes de Sants

01/12/2017

Amics, voluntaris i veïns van acompanyar l’APSOCECAT en l’acte d’estrena oficial de l’hort. La participació d’autoritats del Districte i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat va confirmar la rellevància del projecte com a espai d’integració social i de vertebració del barri

Una nodrida i variada assistència va ser el tret distintiu de l’acte d’ Inauguració de l’Hort d’en Queni i el Mural dels sentits, que va tenir lloc el dia 30 de novembre, en l’espai de gestiona l’APSOCECAT al Carrer Rosés, 8, en el barri de Sants-Montjuïc.

Tot i que ja porta mesos de funcionament, l’APSOCECAT volia que l’acte d’estrena fos amb l’espai a punt: endreçat i equipat per a l’ús al que està destinat. Això no va ser possible fins ara, quan finalment i amb el suport inestimable de voluntaris de l’empresa Firmerich, el talent del Col·lectiu d’Artistes de Sants, i l’esforç d’un bon grapat de voluntaris i dels hortolans, tant la part de cultiu com la part estètica van arribar a un punt satisfactori.

Inauguració de l’Hort d’en Queni i el Mural dels sentits

Ricard López, president, va donar la benvinguda als assistents, que van desbordar de llarg les previsions. Estudiants de l’Institut Salvador Seguí i del CEIR-ARCO Villarroel van posar el punt jove a l’audiència. També veïns del barri, amics i voluntaris, així com grups d’entitats del sector de la discapacitat, van fer-se presents.

L’acte va comptar amb les intervencions de Ricard Lorente, president de l’Associació de Veïns, d’Agustí Vilar, soci de l’APSOCECAT i autor de la Sixtina “Cargols fent Bava en trens elèctrics” que va inspirar el mural; d’Anna Rodà, presidenta i de Joan Pallarola, director artístic del Mural, ambdós del Col·lectiu d’Artistes de Sants; de Joan Sanromà, conseller del Districte de Sants-Montjuïc, i de Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Van assistir, igualment, Irma Rognoni, regidora de l’Ajuntament pel Grup Municipal Demòcrata, qui va dedicar unes amables paraules al final de l’acte. També Neus de Haro i Sergi Sarri Camargo, consellers del Districte de Sants-Montjuïc.

Tots van expressar una grata sorpresa davant el canvi aconseguit en un espai llargament deixat i que ara es mostra reconvertit: net, ple de verd i flors i obert al barri.

Per acabar, es va fer el visionat del vídeo “El mural dels sentits”, una col·laboració de Josep Olivares, també del Col·lectiu d’Artistes de Sants, que va documentar el procés de l’obra.

L’APSOCECAT vol agrair la càlida acollida reiterant la voluntat de mantenir l’Hort d’en Queni com un espai de participació i vertebració social. Un espai on la comunitat es sempre benvinguda!