Josep Vallcorba, director general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Alba Camprodon, responsable de l’Àrea de Vida Independent d’APSOCECAT, Josep Bargalló, conseller d’Educació, i Ricard López, president d’APSOCECAT.

28/01/2019

El conseller Josep Bargalló rep als representants de l’APSOCECAT en un gest d’interès institucional cap aquesta discapacitat

L’APSOCECAT va tenir l’honor de ser rebuda pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui va estar acompanyat per Josep Vallcorba, director general de d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat. La reunió va tenir lloc el passat dia 24 de gener en el Parlament de Catalunya. Per l’entitat van assistir Ricard López, president, i Alba Camprodon, mediadora i responsable de l’Àrea de Vida Independent.

Educació rep a l’APSOCECAT

L’agenda va estar centrada en una posada al dia a les autoritats sobre la situació de la sordceguesa en termes d’atenció, però també de visibilitat institucional i d’accions tangibles. Entre els aspectes tractats es va parlar de la falta d’un cens oficial, dels problemes de detecció i posterior avaluació de casos i de la necessitat de formar els professionals de l’àmbit educatiu en l’abordatge d’una discapacitat molt específica i amb necessitat d’intervencions educatives complexes.

Per la part del Departament d’Educació la disposició va ser positiva i oberta a futures col·laboracions. S’exploraran vies per oferir formació certificada als mestres d’educació secundària i enfortir altres mecanismes de treball en equip.