29/06/2017

La Diputació de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat van fer-se presents a l’acte del Dia gran de la sordceguesa

Aquest 27 de juny l’APSOCECAT ha celebrat el “Dia Internacional de la Sordceguesa”, amb l’assistència de autoritats, familiars i amics. L’acte donava el tret de sortida a la “Setmana Helen Keller de Conscienciació de la Sordceguesa”, que enguany compta amb l’adhesió de la Diputació de Barcelona, per tal de donar visibilitat a aquest col·lectiu.

L’APSOCECAT ha volgut aprofitar l’acte del Dia de la sordceguesa per presentar l’Hort d’en Queni, l’espai verd posat en marxa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Àngels Andreu i Núria Bustamante, de l’equip de l’APSOCECAT, van explicar les vessants tècnica i social del projecte, amb especial èmfasi en les oportunitats d’apoderament que s’estan produint des d’aquest espai. L’APSOCECAT, per exemple, va distribuir claus entre els usuaris que així ho van demanar per tal de donar-los la possibilitat d’anar-hi sense prèvia notificació. També, s’hi van disposar taules amb els nom de cada usuari per tal que cadascú pogués tenir un espai de cultiu propi.

La diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maria Teresa Fandos i Payà, va dirigir unes emotives paraules de reconeixement a la feina de l’APSOCECAT i va subratllar la importància del sector social com a vertebrador d’una societat catalana inclusiva i integrada.  La diputada va destacar el suport de la Diputació de Barcelona a la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa” amb un Manifest aprovat al ple del dia 29 de juny.

Ramón Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, també va dedicar unes paraules de reconeixement i va destacar la importància del treball en xarxa per posar a punt projectes com els pisos amb suport del programa “Vida independent” i el més recent Hort d’en Queni, ambdós enllestits en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

Ricard López, en qualitat de president, va agrair als assistents el suport continuat, sense el qual no hagués estat possible oferir aquests serveis a les persones amb sordceguesa. Un Dia de la sordceguesa per a celebrar entre amics i gent solidària.