19/06/2017

Per Xavier Capdevila, psicòleg especialitzat en sordceguesa i membre de l’equip tècnic de l’APSOCECAT

En aquesta ocasió vinc a recomanar-vos una interessant activitat que hem organitzat en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), i que està emmarcada en la Setmana de conscienciació sobre la sordceguesa Helen Keller 2017.

La Jornada professional Entendre la sordceguesa la hem dissenyada com una introducció a l’abordament professional que poden requerir les persones sordcegues per a fer front als reptes que planteja aquesta discapacitat. Dit això, el seu contingut serà també interessant i accessible per a tot el públic general que hi tingui interès.

Els ponents són professionals de diferents àrees (psicòlegs, educadors, intèrprets), amb experiència directa en intervenció i atenció a la sordceguesa, la majoria vinculats a l’APSOCECAT.

La Jornada professional Entendre la sordceguesa està organitzada al voltant de 4 taules, tal com es pot consultar al programa. Les tres primers contindran ponències de professionals amb experiència en el camp:

  • En la primera s’introduirà marc teòric sobre de la sordceguesa, els sistemes de comunicació que s’hi poden utilitzar, i els perfils professionals d’atenció directa.
  • En la segona es parlarà sobre la valoració de casos, el disseny de plans d’intervenció i les característiques que han de complir els programes per a que donin resposta a les necessitats del col·lectiu.
  • La tercera taula està enfocada a la psicologia, i tractarà la epidemiologia observada en el col·lectiu, l’abordatge de problemes de comportament en determinats casos, i l’acompanyament emocional.

La última taula serà testimonial. En aquesta, dues persones amb sordceguesa, però usuàries de sistemes de comunicació diferents, exposaran les seves experiències i les seves prioritats quant al què esperen d’una atenció professional.  També una mare i una germana compartiran el seu punt de vista i donaran claus sobre com treure el màxim profit de la intervenció professional per organitzar la vida diària.

Pensem que és una ocasió extraordinaria per aprofundir en el coneixement de les temàtiques rellevants en el disseny d’una intervenció. No és pas habitual aquest tipus d’activitats. No deixeu passar l’ocasió ara que encara queden places disponibles.

Per inscripcions i més informacions mireu l’esdeveniment a la web del COPC. Jornada professional Entendre la Sordceguesa – 30 de juny 2017.

Us hi esperem!