Els participants de la Caminada solidària amb la sordceguesa. Al fons, una espectacular vista de la ciutat
01/10/2018
L’activitat va comptar amb una bona participació de persones sordcegues, familiars, professionals i persones que per primera vegada s’apropaven a la sordceguesa
01/10/2018
Una magnífica sensació de satisfacció és la que ha deixat la Caminada solidària amb la sordceguesa del passat dissabte 29. Més de 60 persones es van reunir per realitzar un recorregut esportiu de baixa intensitat des de la seu del Carrer Leiva fins la Caseta del Migdia, a Montjüic.
Ben d’hora van arribar els primers participants, entre els quals havia cinc persones amb sordceguesa i els seus guies o mediadors. També s’hi van apuntar persones que per primera vegada s’apropaven a la sordceguesa, encuriosits per la proposta. Familiars, amics i membres d’entitats amigues també van contribuir al bon resultat de la convocatòria.
Èxit de la Caminada solidària amb la sordceguesa
Uniformats amb la samarreta blanca amb la il·lustració de l’alfabet dactilològic, el grup va fer el recorregut al pas de les persones sordcegues, tenint en comptes els semàfors, canvis de vorera, desnivells, etc. Abans de sortir, el grup havia rebut les indicacions bàsiques per acompanyar un desplaçament de persones amb sordceguesa. D’aquesta manera, els participants van poder començar a observar els aspectes essencials en orientació i mobilitat: el funcionament de la parella guia-usuari, l’espai necessari per l’ús del bastó, l’anticipació, etc.
Un cop superat el tram més urbà, l’entorn es va fer cada cop més verd. Una breu pausa va servir per a fer les fotos del grup, amb unes vistes fantàstiques sobre la ciutat. Els tres o quatre gossos que animosos feien el recorregut també van quedar retratats.
L’èxit de la Caminada solidària amb la sordceguesa es va veure confirmat en l’arribada. Després del merescut descans, es van impartir els tallers divulgatius, pensats per ampliar la informació sobre la sordceguesa. Per una banda, Alba Campmany, mediadora i responsable de l’Àrea de Formació, s’hi va dedicar al taller de mobilitat, on les persones, equipades amb antifaç, taps i el bastó blanc i vermell, i per parelles, van experimentar desplaçar-se en condicions de sordceguesa. En paral·lel, Núria Bustamante, intèrpret de LSC i treballadora social, va impartir el taller dedicat a l’alfabet dactilològic, el mateix que portaven tots a la samarreta. Totes dues activitats van tenir molt bona acollida.
Un matí molt engrescador que va ser possible gràcies a la participació de persones generoses i amb sensibilitat social. L’APSOCECAT agraeix la col·laboració de: Més Accés, APSO, Difusord, ACILS, Auels Signes, ACICCAT, B1B2B3, a més de totes les persones que a títol particular van implicar-se en l’organització.

La Núria, amb els participants del taller de l’alfabet dactilològic

Alba i Núria posen amb tres persones sordcegues: Jorge, Araceli i Maryam, i voluntaris que generosament van col·laborar en el recorregut: Rosario, Claudia, Rufina i Francisco