24/12/2021

Des de l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa hem celebrat el Nadal de diferents maneres: amb el nostre col·lectiu, les persones amb sordceguesa, hem fet un pica-pica de celebració; per celebrar el Nadal amb el barri, l’equip de voluntariat de l’Hort ha creat un pessebre del que tothom en pugui gaudir; i finalment, amb una vessant més solidària s’ha organitzat una recollida de joguines a l’hort per a infants sense recursos en col·laboració amb l’associació de veïns de Roquetes i també s’està fent una recollida de donatius a la seu d’APSOCECAT per La Marató per la salut mental.

Celebració amb les persones amb sordceguesa

El pica-pica nadalenc, celebrat el passat 22 de desembre, ha estat una oportunitat de retrobament i socialització per a les persones sordcegues associades a l’entitat. Des de l’associació ens va emocionar molt veure com, tot i la situació actual, persones amb sordceguesa de diferents punts del territori català volguessin venir a celebrar les festes amb nosaltres. Una desena de persones amb sordceguesa van apropar-se a l’Hort d’en Queni on les persones que no coneixien aquest  espai van poder passejar-hi, tocar i olorar les diferents plantes que hi ha, així com el pessebre realitzat per l’equip de voluntariat de l’Hort, que van poder tocar i apreciar l’obra d’artesania tan elaborada que ha fet el voluntariat. A més, van poder dedicar una bona estona a parlar, posar-se al dia i felicitar-se les festes. Després d’aquest moment de socialització ens vam disposar a menjar, seguint un protocol estricte per garantir la seguretat en l’actual situació sociosanitària. Després de gaudir del menjar, ja vam tornar a trobar-nos per a brindar per les festes i per a desitjar-nos una bona entrada a l’any 2022. En aquest acte, vam comptar amb un grup de persones voluntàries de la mediació amb sordceguesa per acompanyar a les persones amb sordceguesa que van visitar-nos. ¡Gràcies tant a les persones voluntàries com a les persones amb sordceguesa per a celebrar el Nadal amb APSOCECAT!

.

Activitats solidàries

El Nadal és una època de solidaritat i APSOCECAT un any més ha volgut organitzar activitats per a participar d’aquest esperit de fraternitat. D’una banda, a l’Hort d’en Queni hem organitzat, a través del nostre incansable equip de voluntariat, una recollida de joguines noves i/o en bon estat que es destinaran a infants de famílies sense recursos, joguines que repartiran des de l’associació de veïns de Roquetes. Totes les persones que ho vulguin, es poden apropar a l’hort (C/Rosés, 8) per a deixar la seva joguina fins al dia 30 de desembre, data en la que es farà l’entrega de les joguines. A data d’avui ja s’hi pot veure una bona pila de joguines, fet que ens mostra el suport i solidaritat de les persones del barri de Sants.

D’altra banda, com cada any, intentem recolzar una de les accions solidàries nadalenques més conegudes del nostre territori, es tracta de la Marató de Tv3. Enguany hem instal·lat una guardiola de La Marató per La Salut Mental al local de l’associació (C/Leiva 2D) per a que qualsevol persona que ho desitgi, pugui fer el seu donatiu. La recollida de donatiu estarà vigent fins al 31 de desembre.

.

Postal Nadalenca

Per acabar, només ens queda desitjar-vos unes molt bones festes i un feliç any nou. Des d’APSOCECAT hem creat una postal animada que podreu trobar les nostres xarxes i una altra d’estàtica que us compartim a continuació. Gràcies a totes les persones que ens seguiu i recolzeu, us necessitem més que mai! I moltes gràcies també a tot l’equip de voluntariat així com l’equip de mediació i de coordinació per tota l’estima i la cura que dediqueu a les vostres tasques i pel recolzament al col·lectiu de persones amb sordceguesa.