Els assistents, reunits a la parada del TRAM de Francesc Macià, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al centre. 

08/07/2019

Es tracta d’una mesura contemplada dins el programa de millores a l’accessibilitat i orientada a les persones amb baixa audició portadores d’audiòfons

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va inaugurar el passat dia 4 el bucle magnètic del TRAM, la xarxa del tramvia de Barcelona. L’acte va tenir lloc a la parada de Francesc Macià, la primera que gaudeix d’aquesta millora. Hi van reunir-se persones amb discapacitat, així com agents vinculats a l’accessibilitat. Per la part de l’APSOCECAT, van assistir Ricard López, president, i Agustí Vilar, una persona amb sordceguesa portadora d’audiòfons.

Des del punt de vista de l’accessibilitat, van ser molt apreciades les explicacions que van oferir els tècnics de TMB sobre el funcionament d’aquesta tecnologia. El bucle magnètic és un sistema que facilita a les persones amb baixa audició i usuàries d’audiòfons escoltar sense interferències els missatges que s’emeten per megafonia. A l’acte es va realitzar una prova d’audició, amb un resultat més que satisfactori. L’Agustí va tenir l’oportunitat de parlar amb la central del TRAM, tot amb claredat i fluïdesa.

Expansió del bucle magnètic al transport públic

El conseller Calvet va assegurar que està previst que en tres anys el bucle magnètic del TRAM estigui instal·lat i funcionant en tota la xarxa. El primer any es farà al tronc comú de la xarxa del Trambaix i a 7 parades addicionals. Un cop enllestida la xarxa del TRAM, la idea és continuar amb la de bus i de ferrocarrils.

L’APSOCECAT va fer entrega al conseller d’un bastó blanc i vermell. La petició és de fer-lo servir a efectes de visibilitat i conscienciació de les necessitats d’accessibilitat de les persones amb sordceguesa. Calvet va accedir complagut i conscient de la importància d’aquestes mesures.