10/11/2021

Al 2018 APSOCECAT va iniciar un nou projecte dins el programa d’oci i temps lliure, parlem dels Didots o els Dimarts d’Hort. Es tracta d’una activitat de caire lúdic enfocada a les persones amb sordceguesa residents a la Residència Benviure, però també obert a altres persones amb sordceguesa. És de periodicitat mensual i té l’objectiu de dinamitzar activitats d’oci per a persones grans amb sordceguesa. Tot i que cada Didot s’adapta als interessos i necessitats que puguin tenir les persones participants, generalment inclou un recorregut per l’Hort d’en Queni per inspeccionar i treballar les taules de cultiu així com la realització d’algun taller sensorial o de cuina.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 aquesta activitat s’havia vist afectada, donades les mesures sociosanitàries que es van haver de prendre i que les persones participants provenen majoritàriament de residència. Afortunadament, amb una situació sociosanitària millorada, aquesta activitat s’ha pogut reprendre, aquest any però els dimecres enlloc de dimarts.

El primer Didot de 2021 es va realitzar el 27 d’octubre, una data molt a propera a la castanyada, pel que es va aprofitar per a celebrar aquesta tradició amb les persones sordcegues assistents. En total es va comptar amb 3 persones de la residència Benviure que van aprofitar l’activitat per a plantar faves a l’hort, celebrar la castanyada menjant castanyes i moniatos, prendre el sol i fins i tot vam tenir temps per una partida al domino. Tot això, acompanyades de tres professionals d’APSOCECAT i dues alumnes de pràctiques que, a través de la mediació en sordceguesa, van acompanyar a les persones amb sordceguesa en la realització de totes les activitats.

En definitiva, una jornada a l’aire lliure que va permetre a les persones amb sordceguesa un temps de descans i oci molt anyorat.