Amb la tercera reunió s’arriba a l’equador del projecte, centrats en la recollida de dades corresponents als indicadors de cada categoria. Projecte Indicadors Europeus en Sordceguesa arriba a Lille

30/08/2013. Aprofitant el marc de la Conferencia Europea de Sordceguesa, organitzada a Lille, França, l’equip del projecte Indicadors Europeus de la Sordceguesa, coordinat per l’APSOCECAT, es va reunir el passat 24 d’agost, al centre de congressos Grand Palais de Lille. Amb la participació de 21 assistents de set països (França i Eslovàquia no hi van poder presentar-se), aquesta trobada obre la segona fase del projecte.

Un cop enllestida la primera etapa, centrada en la definició i la redacció dels Indicadors Europeus de la Sordceguesa, la segona fase està dedicada a l’elaboració d’un qüestionari referent als indicadors més rellevants de cada categoria. 

Projecte Indicadors Europeus en Sordceguesa arriba a Lille

L’objectiu immediat és distribuir el qüestionari entre les organitzacions expertes en el camp de la sordceguesa dels diferents estats, per tal d’assegurar la correcta recollida d’informació. Les dades obtingudes permetran l’elaboració d’un estudi comparatiu a nivell europeu de l’estat de l’atenció al col·lectiu, que es plasmarà en la publicació d’un llibre a presentar a Barcelona a juny del 2014.

Així doncs, la reunió es va centrar en aquests dos punts: el tancament dels detalls relatius al qüestionari, que veurà la llum a mitjans de setembre, i  la distribució de les tasques relatives a la redacció i la producció de continguts destinats al llibre. També hi va haver temps per a altres qüestions, com l’aprovació del material de divulgació creat per al projecte, que porta com a lema Make a noise about deafblindness (Fes soroll sobre la sordceguesa).

També es va aprofitar la ocasió per a explicar el projecte en un acte molt concorregut de la Conferència Europea de Sordceguesa, realitzat el dia 28, i que va servir per a recollir opinions i noves aportacions dels assistents en relació al projecte i la manera d’aconseguir l’adequació als objectius.